Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Αν ρώταγαν, θα ξεκαρφώνονταν…

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη δεν είναι από τους ανθρώπους που πουλάνε εκείνους που τους εμπιστεύθηκαν. Έτρεξαν κάποιοι να γράψουν ότι, αν και είναι εδώ και πολλά χρόνια διευθύντρια του προσωπικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που τη διοργάνωσαν από κοινού τα Ιδρύματα Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο. Αντίθετα, ήταν παρούσα στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο για τα σαράντα χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, που έγινε δύο μέρες μετά. Αν τη ρωτούσαν, θα μάθαιναν ότι στην εκδήλωση των δύο Ιδρυμάτων δεν παραβρέθηκε για προσωπικούς λόγους και όχι για πολιτικούς, ενώ στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ δεν πήγε ως Ρεγγίνα Βάρτζελη αλλά ως διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Ονόματα, Κώστα…

Για το πώς κατάντησε το ΠΑΣΟΚ σήμερα φταίνε πολλοί, πάρα πολλοί, με πρώτους όλους εκείνους που πήραν καρέκλες, κυβερνητικές και σε πόστα καλοπληρωμένα του Δημοσίου. Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που θήτευσε σχεδόν μόνιμος υπουργός και έκαμε και γραμματέας του Κινήματος, σε άρθρο του στα «Νέα», πέταξε το μπαλάκι στους άλλους, τους ανώνυμους. Έγραψε λοιπόν ότι «μια μερίδα του λαού που γαλουχήθηκε με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ντρέπεται για το ΠΑΣΟΚ των επίορκων, των λαθρεπιβατών της εξουσίας, των “καλαμοκαβαλάρηδων” και να αποστασιοποιείται». Καλά, όλους αυτούς κανένας σας δεν τους πήρε χαμπάρι; Ποιος τους έδωσε τα αξιώματα;

Σε άλλο σημείο γράφει ότι έγινε «η σταδιακή κρατικοποίηση του ΠΑΣΟΚ καθώς, αντί να αλλάξουμε το κράτος, το κράτος άλλαξε το ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντάς το σε διαχειριστή κρατικών υποθέσεων και εξισορρόπησης συμφερόντων»! Και όλοι εσείς, τι κάνατε; Τον τροχονόμο των συμφερόντων; Και συμπληρώνει στο κατόπιν εορτής αφήγημά του ο σύντροφος και παιδί του Ανδρέα -για τον οποίο ούτε μια λέξη καλή γι’ αυτόν δεν λέει- ότι: «Στην πορεία, οι πιο επιτήδειοι άρχισαν να αναζητούν και να τροφοδοτούν κέντρα οικονομικής διαχείρισης πέρα από κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση»!

Βαρύτατη η καταγγελία, Κώστα. Τότε που τα έβλεπες, ξαναρωτάω, γιατί δεν τα έλεγες και τα λες σήμερα μετά από 15 χρόνια και βάλε; Και αυτοί οι επιτήδειοι, οι λαθρεπιβάτες και οι επίορκοι όνομα δεν έχουν; Οι οποίοι, με την ανοχή τη δική σας, δρούσαν και τα κονόμαγαν;

@ Ψαλμοί σε ήχο ευθύ από τον Πάγκαλο προς σημερινούς συντρόφους του, επ’ ευκαιρία των σαραντάχρονων γενεθλίων της 3ης Σεπτέμβρη, που για κάποιους έγινε ο Κήπος της Εδέμ: «Πολλούς από τους σημερινούς φωστήρες κείνη την εποχή, για την οποία εμείς πρέπει να απολογηθούμε, τους αγνοούσε όχι μόνο ο θυρωρός τους αλλά και η μάνα τους»! Θόδωρε, ώρες ώρες είσαι άπαικτος… Τα περί θυρωρού ήταν… ιδιοκτησίας του αξέχαστου Γιώργου Κατσιφάρα, που έγραψε Ιστορία.


Σχολιάστε εδώ