Σύστημα παρακμής κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ

Αντίθετα, πάντα έλεγε την άποψή του, έστω κι αν ενοχλούσε. Τελευταία, διαφωνώντας με τη δεξιά… μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, ίδρυσε μαζί με άλλους παλιούς συντρόφους το Σοσιαλιστικό Κόμμα και από το βήμα αυτό παρεμβαίνει για τις τραγικές καταστάσεις που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και για την αυτοκτονική πορεία του άλλοτε κραταιού κόμματος του Ανδρέα.

Με αφορμή τα σαραντάχρονα γενέθλια, ο Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωσή του ευθέως μιλάει για παρακμή και εκφυλισμό του Κινήματος:

«Τόσο οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου και του Β. Βενιζέλου όσο και η παρακμή και ο εκφυλισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που αποτελεί μια νέα Κεντροδεξιά με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλαν στη χώρα, αποτελούν πραγματικότητες τις οποίες κάθε προοδευτικός πολίτης έχει κρίνει και απορρίψει. Ο χώρος αυτός πλέον αποτελεί ένα μόρφωμα κρατικών αξιωματούχων και παραγόντων, με αλλοτριωμένα στελέχη, ευρισκόμενα σε αδιέξοδα, που άλλοι ζητούν συνέδρια επανίδρυσης, άλλοι προτείνουν μια δήθεν “νέα αρχή” και άλλοι οδηγούν στη δεύτερη μετάλλαξη, από την Ελιά στη Δημοκρατική Παράταξη.

Συνολικά, αποτελούν ένα σύστημα παρακμής, μιας νέας κοπής απολογητές, γιατί δεν έχουν αρχές να αξιολογήσουν τη σημασία των πολιτικών αποφάσεων που οδήγησαν σε διάλυση την ελληνική κοινωνία και οικονομία».


Σχολιάστε εδώ