στα ενδότερα των ομάδων

• Καλά καλά δεν άρχισε η σεζόν και ηχούν τα τύμπανα του πολέμου απ’ όλες τις ομάδες! Με τα πυρά να στρέφονται κατά των διαιτητών που αισθάνονται πως τους περιμένει το εκτελεστικό απόσπασμα στο πρώτο λάθος.

• Με το θέμα της διαιτησίας, όμως, μας ενημέρωσαν πως ασχολούνται οι συνάδελφοι που έχουν την επιμέλεια του ρεπορτάζ κι έτσι εμείς θα ασχοληθούμε με τον πόλεμο που μαίνεται αμείωτος στο παρασκήνιο για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ. Μέσα σε ένα 10ήμερο κυκλοφόρησαν ήδη δύο ονόματα πιθανών διαδόχων του Γιώργου Σαρρή στην προεδρία της Ομοσπονδίας.

• Ο γιατρός από τη Χίο, βέβαια, ουδέποτε εξέφρασε ανοικτά την επιθυμία να αποχωρήσει, αλλά βοούν τα γραφεία της ΕΠΟ και οι διάδρομοι πώς «κουράστηκε από τις συνεχείς περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη και ίσως να φύγει μέχρι το τέλος της χρονιάς». Ίσως γι’ αυτό κυκλοφόρησαν τα ονόματα του Βίκτορα Μητρόπουλου και του Θόδωρου Κουρίδη στην κούρσα διαδοχής του Σαρρή.

• Ο άλλοτε ισχυρός παράγοντας και νυν εκδότης πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση και διέψευσε κάθε σενάριο που τον ήθελε να επιδιώκει τη διεκδίκηση της προεδρίας. Μία κίνηση που κρίθηκε επιβεβλημένη από πολλούς, διότι ο Μητρόπουλος είναι χρόνια φίλος με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Γιώργο Βούρβαχη και αν έμπαινε σε μία κούρσα διαδοχής, αυτόματα θα ακύρωνε τον Χανιώτη που αναβαθμίστηκε προ μηνός.

• Απόλυτα φυσιολογικά, δηλαδή, επιτέθηκε ο Μητρόπουλος σε όποιους διαδίδουν ότι ασχολείται με την επόμενη μέρα της ΕΠΟ. Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο «Καθηγητής» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, μόνο ασυγκίνητος δεν θα μείνει εάν προκηρυχθούν εκλογές στην Ομοσπονδία, καθώς η προεδρική καρέκλα της αποτελεί το μοναδικό απωθημένο του στο ποδόσφαιρο.

• Από την άλλη πλευρά, βέβαια, προέκυψε και ως υποψήφιος ο μέχρι πρότινος νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ. Ο Κουρίδης, που συνεργάστηκε με όλους τους προέδρους της τελευταίας 20ετίας και θεωρείται από πολλούς ο σκιώδης πρωθυπουργός του ποδοσφαίρου, διότι επηρέαζε με τις εισηγήσεις του και τις γνωμοδοτήσεις του και τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Γιώργο Σαρρή.

• Κατά του Κουρίδη εξαπέλυσε επίθεση ο Μητρόπουλος επειδή θεώρησε ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από τη διαρροή της πληροφορίας ότι ενδιαφερόταν για την προεδρία της ΕΠΟ. Με βασικό χαρτί του έμπειρου παράγοντα τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου που υπέγραψε η διοίκηση της Ομοσπονδίας έπειτα από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της, δηλαδή του Κουρίδη.

• Μόνο που ο Σαρρής και οι συνεργάτες του έμπλεξαν σε περιπέτειες έπειτα από τις καταγγελίες του συνδρομητικού καναλιού, δηλαδή της NOVA, που έχασε ένα προϊόν θεωρητικά δικό της με βάση τις προσφορές των τηλεοπτικών σταθμών.
Η σύμβαση εκχώρησης των δικαιωμάτων απειλεί με κυρώσεις τη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά κατά τον Μητρόπουλο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις όποιες παρατυπίες εντόπισε η Δικαιοσύνη είναι ο Κουρίδης.

• Θα δούμε και άλλα επεισόδια σε αυτό το σίριαλ και, μάλιστα, όσο προχωράει η δικαστική έρευνα, τόσο θα πληθαίνουν οι διαρροές για διοικητικές εξελίξεις στην ΕΠΟ. Με πολλούς υποψήφιους μνηστήρες για τη θέση του προέδρου, καθώς όλες οι μεγάλες ομάδες θέλουν να έχουν λόγο στην επόμενη μέρα. Και, βέβαια, προς το πάρκο Γουδή κρυφοκοιτάζουν και αρκετοί παραδοσιακοί παράγοντες.

• Με τη συμπλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών στη Σούπερ Λίγκα καταγράφηκε και η πρώτη απόλυση προπονητή.
Ο Χουάν Φεράντο είδε την πόρτα της εξόδου από τον Εργοτέλη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ηρακλείου έδωσε δύο ματς μακριά από την έδρα της και ειδικά στο πρώτο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο, κατά γενική ομολογία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

• Αλλά στην Κρήτη θορυβήθηκαν επειδή ο Φεράντο έδειχνε ξεκάθαρα τη βούληση να χαράξει δική του γραμμή στον αγωνιστικό σχεδιασμό, ανεξάρτητα από τις όποιες συμφωνίες έκαναν οι παράγοντες του Εργοτέλη με διάφορες ομάδες ή μάνατζερς για συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής των δανεικών ποδοσφαιριστών. Το ερώτημα που γεννάται, πάντως, αφορά στην τακτική του Παύλου Δερμιτζάκη που επιστρέφει στο Μαρτινέγκο έπειτα από μία 10ετία.

• Τον δρόμο του Φεράντο μπορούν να ακολουθήσουν άμεσα δύο έλληνες προπονητές που βιώνουν ήδη την αμφισβήτηση. Ο ένας από τους παράγοντες της ομάδας του και ο άλλος από εκείνους που κινούνται περιφερειακά στα Πηγάδια.

• Όπως ενδεχομένως αντιλήφθηκαν πολλοί, η δεύτερη περίπτωση έχει πρωταγωνιστή τον Σάκη Τσιώλη, προπονητή της Ξάνθης αυτήν την περίοδο. Ο Καρδιτσιώτης βρέθηκε ήδη στο στόχαστρο όσων δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον του Χρήστου Πανόπουλου και επηρεάζουν τον μεγαλομέτοχο της θρακιώτικης ΠΑΕ.

• Με τις διαρροές από την Ξάνθη να αναφέρουν ότι ο Τσιώλης δίνει εξετάσεις στην αναμέτρηση με την προηγούμενη ομάδα του, τον ΠΑΣ Γιάννινα, στους Ζωσιμάδες. Σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος, κάποιοι επιμένουν ότι ο Πανόπουλος θα υποχρεωθεί να καταφύγει στη λύση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος εξακολουθεί να ‘χει στα Πηγάδια αρκετούς υποστηρικτές.

• Ο εβρίτης τεχνικός έχει απασχολήσει και τον Παναιτωλικό διότι στο Αγρίνιο θεωρούν θέμα χρόνου το διαζύγιο του Φώτη Κωστούλα και του Μάκη Χάβου παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος τα πηγαίνει περίφημα όσον καιρό βρίσκεται στον πάγκο των «καναρινιών». Αλλά, όπως ακούγεται στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν αισθάνεται ασφάλεια με τον νυν τεχνικό και αναζητά μία καλύτερη επιλογή.

• Ο Χάβος, πάντως, κέρδισε χρόνο έπειτα από την ισοπαλία που απέσπασε ο Παναιτωλικός στο ματς με τον Ολυμπιακό, παρά τα σοβαρά παράπονα των «ερυθρολεύκων» από τη διαιτησία. Αν και υπάρχουν πολλοί που επιμένουν ότι ο νυν προπονητής της αγρινιώτικης ομάδας θα συνεχίσει να παίζει τα ρέστα του όλο τον Σεπτέμβριο και θα κριθεί στο τέλος του μήνα.

• Σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, πάντως, οι προπονητές μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια διότι οι παράγοντες επιδεικνύουν έως τώρα μεγαλύτερη υπομονή.
Ίσως, βέβαια, να έχουν βοηθήσει και κάποια αποτελέσματα στις δύο πρώτες αγωνιστικές όπως οι ισάριθμες νίκες της Βέροιας και οι τέσσερις πόντοι της Κέρκυρας.


Σχολιάστε εδώ