Προγράμματα και για ανέργους άνω των 35 ετών που έχουν οικογένειες και μεγάλες υποχρεώσεις

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται μόνο μισθωτοί αλλά και επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει οριστικά. Η ανεργία αποτελεί ανθρωπιστικό πρόβλημα για τη χώρα και είναι ανάγκη εκτός των προγραμμάτων για νέους μέχρι 29 ετών να υπάρξουν άμεσα και προγράμματα για απασχόληση ανέργων άνω των 35 ετών, που έχουν δημιουργήσει οικογένειες και κατά συνέπεια έχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Και κατέληξε ζητώντας αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης γιατί, όσα προγράμματα απασχόλησης κι αν βγουν, δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν υπερφορολογούνται οι επιχειρήσεις, όταν δεν υπάρχει ρευστότητα, όταν οι επιχειρήσεις απειλούνται από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το… παράδοξο

Μια πλευρά της έλλειψης συντονισμού της κυβέρνησης φώτισε ο κ. Καββαθάς υπογραμμίζοντας ότι είναι παράδοξο σε μια οικονομία που μαστίζεται από την ύφεση το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να είναι πλεονασματικό. Δηλαδή, αντί για δημόσια επένδυση, να έχουμε δημόσια αποταμίευση.


Σχολιάστε εδώ