Ο ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΠΗΡΕ Τ’ ΟΠΛΟ ΤΟΥ!

Πρόκειται για μία σαφέστατη μπλόφα και για μία «αλητεία» που ευνόησε ολίγους σε βάρος της πλειοψηφίας. Πρώτα η μπλόφα (για την οποία κατάπιαν την γλώσσα τους οι δημοσιογραφίσκοι της διαπλοκής, αν και κάποιοι πανηγύρισαν…): Μειώθηκε, λοιπόν, κατά είκοσι λεπτά η τιμή του εισιτηρίου των ΜΜΜ και παράλληλα (μειώθηκε) κατά είκοσι λεπτά της ώρας η διάρκειά τους. Μιλάμε για σαφέστατη κλοπή, αλλά άντε τώρα να βρεις το δίκιο σου. Εντελώς συμπτωματικά (!) την πρώτη του μήνα οι συρμοί αργούσαν από οκτώ έως δεκαπέντε λεπτά να έλθουν στους σταθμούς. Που σημαίνει ότι αν χρειαζόσουν πριν ένα εισιτήριο 1.40 ευρώ, τώρα πληρώνεις για τις ίδιες διαδρομές δύο εισιτήρια αντί 2.40 ευρώ!

Η δεύτερη απόφαση η οποία θεωρείται πολιτική «αλητεία» και ρουσφέτι στην εκλογική πελατεία των ΠΑΕ, ήρθε από τροπολογία (άλα τις!) του υπουργού Πολιτισμού-Αθλητισμού Τασούλα (ανθρώπου που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό ούτε -φοβάμαι- με τον πολιτισμό), βάσει της οποίας κάποιες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες πήραν παράταση ως τις 18 τρέχοντος μηνός, προκειμένου να εμφανίσουν «χαρτιά» ότι δεν χρωστάνε και έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές ενημερότητες κ.λπ. Δηλαδή, αφήνονται οι μπαταχτσήδες του πρωταθλήματος να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους δράση και… βλέπουμε. Ντροπή ρε!

Κατά τα άλλα, πλήθος φορολογουμένων που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ορέξεις του αδίστακτου φορομπήχτη (ή τραπεζικού τοκογλύφου) περνούν την πόρτα του αστυνομικού τμήματος ή της φυλακής, ενώ δεκάδες -μηνιαίως- άτομα καταφεύγουν στην αυτοχειρία ώστε να απαλλαγούν από τους εφιάλτες του χρέους. Βέβαια μην περιμένετε δημοσιότητα για τις αυτοκτονίες πολιτών, διότι οι εντολές σε εκδότες, καναλάρχες κ.λπ. είναι σαφείς. Άλλωστε, μπορούν να δαπανούν τον χρόνο τους (ή να γεμίζουν τις στήλες των φυλλάδων τους) με τα νέα από τον τάφο της Αμφίπολης ή την αναμονή στην Ελλάδα της αρραβωνιαστικιάς του εντιμότατου Τζορτζ Κλούνεϊ, για καλό σκοπό. Τρομάρα μας!

Οι αθλητικές αγωνίες της εβδομάδας έκλεισαν με το αν θα προκριθεί η ελληνική ομάδα μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας ή αν οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα μπορέσουν να ενισχυθούν με αξιόλογους παίκτες ώστε να ξεκινήσουν δυνατά τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Θρύλος έχασε -για διάφορους λόγους- τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Κώστα Μανωλά και τον αργεντινό στράικερ Σαβιόλα. Για τον τελευταίο, μπορεί όταν ήλθε στην Αθήνα η αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» να θύμισε «καταυλισμό ερυθροδέρμων» (συγγνώμη «ερυθρολεύκων»), εντούτοις, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, βρίσκω πως «όλα είναι καπνός»! Και ματαιότης ματαιοτήτων, που αναφέρει η Αγία Γραφή.


Σχολιάστε εδώ