Μπαίνουμε στην εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι

Από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν αλλάξει πολλά στην ελληνική ομάδα. Πέρα από τον πορτογάλο τεχνικό, τη γαλανόλευκη έβγαλε ο μεγάλος αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Φάνης Γκέκας, Κώστας Κατσουράνης που ούτως ή άλλως δύσκολα μπορούν να επανέλθουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μέχρι που κλήθηκε στην Εθνική ο Πέτρος Μάνταλος, ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από ομάδα της Β’ Εθνικής έπειτα από τον αείμνηστο Κώστα Δαβουρλή και τους Καλαμπάκα, Στράντζαλη. Με τον τελευταίο να έχει κληθεί το 1977! Μεσολάβησαν, δηλαδή, 37 ολόκληρα χρόνια μέχρι να σπάσει ο Ρανιέρι το… εμπάργκο στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Ο Μάνταλος, μάλιστα, μπορεί και να αγωνιστεί βασικός απέναντι στους Ρουμάνους, οι οποίοι εμφανίζονται ουσιαστικά όπως και στα μπαράζ για το Μουντιάλ. Όχι πως ο ιταλός τεχνικός τρελάθηκε ξαφνικά και αγάπησε τον μέσο της ΑΕΚ. Απλά άκουσε εξαιρετικά σχόλια από τους συμπατριώτες του έπειτα από το φιλικό της Ένωσης με τη Ρόμα, ενώ παράλληλα ανησύχησε από τα εργομετρικά του Παναγιώτη Κονέ, τον οποίο προόριζε για βασικό, διότι τον θεωρεί ως τον ιδανικότερο για αντικαταστάτη του Καραγκούνη.

«Στο πρώτο κάλεσμα των παικτών κάλεσα αρκετούς που ήταν στην Εθνική κι άλλους που ήταν στην Εθνική πριν από το Μουντιάλ», δήλωσε ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος και εξήγησε το σκεπτικό του: «Ένας προπονητής Εθνικής ομάδας δεν έχει πολύ χρόνο να τους δει όλους και έτσι χρησιμοποιεί έναν κορμό. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Ένα δύσκολο ματς που όμως θα πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα. Και το επόμενο ματς είναι δύσκολο. Έχουμε τη θέληση και την όρεξη να ξεκινήσουμε καλά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρανιέρι στην επίσημη παρουσίασή του από την ΕΠΟ.

Οι εκλεκτοί του ιταλού τεχνικού: Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο, Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Νίκος Καράμπελας, Γιώργος Σαμαράς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης, Δημήτρης Σιόβας, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Κώστας Μήτρογλου και Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Σιόβας αποκλείστηκε επειδή κρίθηκε ανέτοιμος, ο Μανιάτης τραυματίστηκε στο Αγρίνιο εναντίον του Παναιτωλικού και ο Καράμπελας στο ματς της Λεβάντε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στις θέσεις των δύο τελευταίων κλήθηκαν από τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό ο Μάνταλος και ο Τζαβέλλας αντίστοιχα.

Εκτός από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, στον όμιλο συμμετέχουν και η Ουγγαρία, η Βόρειος Ιρλανδία, η Φινλανδία και τα Νησιά Φερόες. Προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Euro 2016 ο πρώτος και ο δεύτερος της βαθμολογίας, ενώ η τρίτη ομάδα θα δώσει αγώνες μπαράζ με τις τρίτες των υπολοίπων επτά ομίλων. Το ντεζαβαντάζ για την ελληνική ομάδα απέναντι στον Βίκτορ Πιτσούρκα και τους παίκτες του είναι ότι το φαληρικό γήπεδο θα ‘ναι άδειο επειδή εκκρεμεί η ποινή μίας αγωνιστικής από τα γεγονότα στο ματς με την Κροατία στο προηγούμενο Euro.


Σχολιάστε εδώ