Με «όπλο» το ΣΔΟΕ στο κυνήγι των 180!

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εκτός των άλλων εκβιασμών και υποσχέσεων σε βουλευτές, το ΣΔΟΕ -ανεπίσημα και παρασκηνιακά εννοείται- θα χρησιμοποιήσει εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις «αντιμνημονιακών» και όχι μόνο βουλευτών προκειμένου αυτοί να εκβιαστούν και να πουν το «ναι» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

Αφού εξετάστηκε από τα επιτελεία του κόμματος η βασιμότητα των καταγγελιών, αποφασίστηκε η επίσκεψη την Πέμπτη του ίδιου του προέδρου του κόμματος στο ΣΔΟΕ, επίσκεψη που για κάποιους ήταν απρόσμενη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει αυτό που έλεγε πριν από χρόνια έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου «μυρίζονται» τις αλλαγές που έρχονται στο πολιτικό σκηνικό και έτσι σπεύδουν «να πιάσουν στασίδι» στη νέα κατάσταση που έρχεται διοχετεύοντας «εμπιστευτικές πληροφορίες» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφερόμαστε.

Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε το πραγματικό νόημα της επίσκεψής του στο ΣΔΟΕ (επικεφαλής του είναι συντοπίτης και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά), αφού κατηγορηματικά προειδοποίησε -και μάλιστα ήταν πρώτο θέμα στην «ΑΥΓΗ» της επόμενης μέρας- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανεχθεί τη χρησιμοποίηση του ΣΔΟΕ στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επίτευξη της προεδρικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών. Χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου κάνουν ανοιχτά λόγο για απόπειρα εκβιασμού βουλευτών από το ΣΔΟΕ για εκκρεμείς φορολογικές τους υποθέσεις και τονίζουν ότι «τέτοιες μεθοδεύσεις θα μας βρουν απέναντι».

Πρέπει να σημειωθεί ότι, στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, σε δήλωσή του πριν από μια εβδομάδα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», είχε καταγγείλει ότι για την επίτευξη της πλειοψηφίας των 180 για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές διεργασίες που παραπέμπουν σε εκτροπή «με πιέσεις που θυμίζουν παλιές αμαρτωλές εποχές». Αναφορά που ευθέως υπενθυμίζει την περίοδο της αποστασίας το 1965 κατά της τότε κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται και διαπιστώνουν ότι το κόμμα προσεγγίζει ήδη το 30% και δημιουργεί δυναμική αυτοδυναμίας σύμφωνα με τα πιο αισιόδοξα στελέχη.

Ωστόσο, τα πιο έμπειρα στελέχη, μελετώντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων διαπιστώνουν ότι συνεχίζει να διατηρείται η υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ηλικίες πάνω από τα 60, που είναι ο κορμός των συνταξιούχων και η μόνη ηλικιακή κατηγορία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη ΝΔ.

Έτσι, στις συσκέψεις που έγιναν στην Κουμουνδούρου εν όψει της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, αποφασίστηκε ότι εκτός των άλλων εξαγγελιών (επαναφορά του κατώτερου μισθού και των κατώτερων συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ) να υπάρξει και δέσμευση που θα αφορά τους συνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνησή του θα επαναφέρει άμεσα ένα μέρος των απωλειών στις συντάξεις, που θα αφορά ή το δώρο Πάσχα ή το επίδομα καλοκαιρινής αδείας, με δέσμευση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθούν πλήρως και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας όλες οι περικοπές που έγιναν στα μνημονιακά χρόνια από τις διαδοχικές κυβερνήσεις.

Πάντως στο εσωτερικό του κόμματος δεν λείπουν οι γκρίνιες και αφορμή αυτή τη φορά ήταν η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα αυτό το Σαββατοκύριακο σε κλειστό σεμινάριο στην Ιταλία όπου, μεταξύ των άλλων, μετέχουν εξέχοντα στελέχη του ευρωπαϊκού και τραπεζικού κατεστημένου (Μπαρόζο, Μόντι, Τρισέ κ.ά.). Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επιλογή του Αλ. Τσίπρα να πάρει μέρος σε αυτήν την εκδήλωση τονίζοντας ότι δίνει ένα λάθος μήνυμα στον κόσμο του κόμματος ο οποίος την ίδια στιγμή που θα διαδηλώνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βλέπει στις τηλεοράσεις ότι ο Αλ. Τσίπρας θα συνομιλεί σε μια μάζωξη που έχει χαρακτηριστεί ως η Ευρωπαϊκή Λέσχη Μπίντελμπερκ.


Σχολιάστε εδώ