Κοίτα ποιος μιλάει, ο… Σημίτης!

Όχι μόνο δεν άφησαν φράγκο στο Ταμείο αλλά και προεξόφλησαν τα έσοδα του κράτους μέχρι Δευτέρας Παρουσίας!

Ο κ. Σημίτης, αν ήταν πρωθυπουργός σε μια ευνομούμενη χώρα, όπου οι νόμοι και η Δικαιοσύνη λειτουργούν ανεξάρτητα από το ποιος είναι απέναντι και «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο», όπως είχε πει ο χωριάτης στον μονάρχη, θα έπρεπε να βρισκόταν στα κάτεργα, σε χειρότερη φυλακή και από αυτή στην οποία είναι ο υπουργός του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στην οκταετία Σημίτη αποθεώθηκε η ρεμούλα, το φαγοπότι, η ληστεία του πλούτου της χώρας. Όπου και να ακουμπήσεις, βγαίνει μπόχα. Στην καταλήστευση του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο. Στους χρυσοπληρωμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου πολλοί έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Στην… προσφορά στο κόμμα 1.000.000 ευρώ από τη Ζήμενς, τα οποία έδωσε ο Χριστοφοράκος στον Τσουκάτο και εκείνος τα παρέδωσε στον ταμία του κόμματος –τον Σπύρο Αυγερινό– εν γνώσει του κ. Σημίτη, και Εισαγγελέας δεν κινήθηκε. Στο κρυφό swap της Goldman Sachs των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μπούμε στο ευρώ, που θα το πληρώνουμε πολλαπλάσια για χρόνια. Στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, όταν ήταν πρωθυπουργός, και στη συνέχεια γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μαντέλη, με τα 500.000 ευρώ μίζα, που είναι ένα βήμα από τον Κορυδαλλό. Και, τέλος, στο όργιο με τους εξοπλισμούς, όπου τα δισεκατομμύρια έπεφταν με ρυθμό πολυβόλου.

Να θυμηθούμε εκείνο το «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» που είπε μέσα στη Βουλή την επαύριο των Ιμίων επειδή αποδεχθήκαμε ότι είναι λευκή περιοχή και παραλίγο να πέσει ο θόλος της Βουλής από τις αποδοκιμασίες ακόμη και των βουλευτών του; Ή εκείνο το «Αυτή είναι η Ελλάδα» που είπε πάλι στη Βουλή για την τραγωδία με το ναυάγιο του «Σάμινα», όπου χάθηκαν πάνω από 80 ψυχές;

Με όλα αυτά να… κοσμούν το βιογραφικό του, αντί να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, εμφανίζεται ως… Αρχάγγελος της κάθαρσης του ΠΑΣΟΚ –ξεχνώντας ότι το παρέδωσε στη Δεξιά, άλλη μια απόδειξη του πόσο καλά τα πήγε– και ως ο… Ερχόμενος με… γερμανικό διαβατήριο, για όποτε χρειασθεί να γίνει αλλαγή φρουράς, ώστε να μην αμφιβάλλει κανείς για το ποιος ΔΙΟΙΚΕΙ –όχι κυβερνά– αυτήν τη χώρα.

Εκεί κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ, που αλλιώς τους το παρέδωσε ο Ανδρέας και αυτοί το… σύλησαν…

ΥΓ.: Είναι όμως και αχάριστος ο Σημίτης απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί αν δεν τον στήριζε, ύστερα από συμφωνία που έγινε με τη Μαργαρίτα σε γραφείο του Ολυμπιακού Σταδίου, η οποία προέβλεπε την παράδοση, δεν θα εκλεγόταν πρόεδρος στο Συνέδριο.


Σχολιάστε εδώ