ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Βασική μας προτεραιότητα είναι να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του δήμου και να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να αποκομίσουμε τα περισσότερα δυνατά οφέλη για την πόλη και τους δημότες. Στην ερώτηση, πότε οι Πειραιώτες θα αρχίσουν να βλέπουν αλλαγή στην πόλη, η απάντησή του ήταν:

«Δεν είναι εύκολο μέσα σε έναν ή δύο μήνες να αλλάξει η εικόνα σε μια μεγάλη πόλη με πολύ μεγάλα προβλήματα. Οι Πειραιώτες θα δουν, από την πρώτη ημέρα κιόλας, ότι θα δουλέψουμε σκληρά, πολλές ώρες. Έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας σε συγκεκριμένα ζητήματα και νομίζω ότι μέχρι τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο, που δεν είναι πολύ μεγάλο διάστημα, θα αρχίσουν να βλέπουν διαφορές και στη νοοτροπία και στη λειτουργία του δήμου και σε μεγάλα ή μικρομεσαία έργα, τα οποία άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα πρέπει να τα επανεκκινήσουμε».

Ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει πόρους τόσο από το λιμάνι όσο και από το παράκτιο μέτωπο του Πειραιά. Συγκεκριμένα είπε: «Ο Πειραιάς στηρίζεται στην ακτογραμμή του, το λιμάνι δεν ανήκει στον δήμο. Αν πάμε παρακάτω είναι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αν πάμε παρακάτω είναι η Ζέα, η οποία ανήκει σε ιδιώτη. Το Μικρολίμανο ανήκει στο Εθνικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, το ΣΕΦ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, άρα ο Πειραιάς είναι μια πόλη παράκτια που δεν αποκομίζει ούτε ένα ευρώ από τις ακτές της. Εμείς θα διεκδικήσουμε, είτε από την κεντρική εξουσία είτε από ιδιώτες, έσοδα γιατί τα δικαιούμαστε».

// Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα των δικαστηρίων κατέθεσε ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» Θοδωρής Δρίτσας. Ρωτά αν ο υπουργός εγγυάται ότι τα δικαστήρια δεν θα μεταφερθούν εκτός της πόλης και αν προτίθεται να διερευνήσει τη μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων του Πειραιά, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο εισέπραξε από την εκποίηση του κτιρίου της οδού Θηβών ποσό 8 φορές μικρότερο από εκείνο που κατέβαλε για τη μετασκευή του, ενώ πρόκειται να καταβάλλει, για μισθώματα της επόμενης 20ετίας, ποσό 5,3 φορές μεγαλύτερο από το εισπραχθέν τίμημα!

// Η ανάγκη ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού και η υλοποίηση έργων ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας και βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και η ομόφωνη υποστήριξη του ΠΕΣΥΔΑΠ ήταν το αποτέλεσμα της πιο μαζικής σύσκεψης που έχει διοργανωθεί ποτέ στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο το όρος Αιγάλεω.

Στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη με πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ συμμετείχαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τραγάκης, οι βουλευτές Λαφαζάνης, Νεράντζης και Βαμβακά, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Αγγελάκας, οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα κ. Τζόκας και Πειραιά κ. Γαβρίλης, οι δήμαρχοι Αιγάλεω κ. Μπίρμπας, Αγ. Βαρβάρας κ. Καπλάνης, Κορυδαλλού κ. Κασιμάτης, Περάματος κ. Λαγουδάκης, Χαϊδαρίου κ. Σελέκος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Αυτοδιοίκησης και των Δασαρχείων Πειραιά και Αιγάλεω. Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης σημείωσε τη μαζικότητα της σύσκεψης, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης που υφίσταται και στη συνέχεια ανέλυσε την πρωτοβουλία της σύσκεψης παρουσιάζοντας τα βασικά προβλήματα και τις αντίστοιχες προτάσεις και τις δράσεις του Συνδέσμου. Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, τόνισε ότι: «Μόνο με συνεργασία και ειλικρινή διάλογο μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων. Σήμερα πρέπει να δώσουμε λύση σε κρίσιμα ζητήματα – το οφείλουμε στους πολίτες». Έπειτα από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και τον διάλογο που ακολούθησε, όλοι συμφώνησαν ότι είναι πρώτη προτεραιότητα για την ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής η συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού, μετά την αντιμετώπιση των διαφόρων εμποδίων. Επίσης συμφώνησαν για την επανεξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης του νερού του ΚΕΛ Ψυττάλειας σε συνδυασμό με τη κατασκευή λιμνοδεξαμενής και φ/β πάρκου, η αποκατάσταση των πληγών του όρους Αιγάλεω από τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής, η αναδάσωση του και η τσιμεντόστρωση του βασικού οδικού δικτύου για την ανεμπόδιστη προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και η ολοκλήρωση του τρίτου δρόμου του Περάματος.

Τέλος ζητήθηκε η υποστήριξη της λειτουργίας του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων με την απόδοση της επιχορήγησης που παρακρατεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

// Οι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Περάματος θα είναι ο παλαιός αυτοδιοικητικός παράγοντας Χριστόφορος Ντίμερης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ο Γιάννης Σπανός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Φίλιππος Κάκαρης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Ανδρέας Κουλαλόγλου Προσωπικού, Λαϊκών Αγορών και Κυριακάτικης Αγοράς Σχιστού. Ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης, απευθυνόμενος στους νέους αντιδημάρχους, ζήτησε να επιτελέσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπειας και σεβασμού προς τον πολίτη, τα καθήκοντά τους.

// Συνεχίζονται την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 τα σεμινάρια ναυαγοσωστικής κατάρτισης που οργανώνονται στη Σαλαμίνα από τον «Όμιλο Φίλων του Δάσους Σαλαμίνας» και τις «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας», για τα μέλη των δύο εθελοντικών ομάδων. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και αφορούσε διάσωση ατόμων σε κίνδυνο, στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το δεύτερο σεμινάριο, που θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, και θα αρχίσει στις 10 το πρωί, αφορά διάσωση σε περιβάλλον γλυκού νερού (λίμνες, πισίνες, δεξαμενές κ.λπ.) και θα πραγματοποιηθεί στην πισίνα του ξενοδοχείου «Melina Resort» στη Λεωφόρο Αιαντείου.

***

Ούτε μέρα να μη χαθεί

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο… Οι ανάγκες της πόλης είναι συγκεκριμένες και αφορούν κυρίως τις υποδομές, αλλά είναι και κοινωνικές, και εκεί θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία για να ανακουφίσουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη», ήταν η πρώτη δήλωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Παλλήνης Αθανάσιου Ζούτσου, μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Κυριακή, η οποία δείχνει ότι τα προβλήματα του δήμου δεν περιμένουν και οι ανάγκες των δημοτών είναι επιτακτικές.

***

Με 30 ψήφους…

…διαφορά εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Παξών ο Σπύρος Β. Βλαχόπουλος έναντι του αντιπάλου του Σπύρου Χ. Μπογδάνου. Συγκεκριμένα, πήρε 837 ψήφους (ποσοστό 50,91%) και ο δεύτερος 807 (ποσοστό 49,07%).

Και μια και μιλάμε για τους όμορφους Παξούς, ανατέθηκε σε ιδιώτη η αποκομιδή των σκουπιδιών και η μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας, ύστερα από διαγωνισμό, έναντι 183.850 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ