Θα οξύνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ

Κύριος στόχος οι αριστεροί ψηφοφόροι που «παραπλανήθηκαν» από την αριστερή φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Και βασικό επιχείρημα του Περισσού είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί μια εναλλακτική αριστερή πρόταση, αλλά μια διαφορετική εκδοχή διαχείρισης του σημερινού συστήματος.

Έτσι, για το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον ρόλο του διαδόχου του ΠΑΣΟΚ γιατί έχει και αυτός σοσιαλδημοκρατική πολιτική, «δηλαδή πολιτική διαχείρισης του αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, όσο και αν την πασπαλίζει με κόκκινη “χρυσόσκονη” αξιοποιώντας το κομμουνιστικό παρελθόν του βασικού ηγετικού πυρήνα του, όταν βεβαίως απευθύνεται σε κόσμο που έχει αριστερές καταβολές, γιατί κατά τ’ άλλα οι κωλοτούμπες δίνουν και παίρνουν». Στην προσπάθεια να απαξιώσουν στα μάτια των αριστερών ψηφοφόρων τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν με νόημα ότι η πολιτική του είναι μια σοσιαλδημοκρατική πολιτική προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες του καπιταλισμού «τόσο προσαρμοσμένη που ούτε καν τολμά να επαναλάβει τα όποια ριζοσπαστικού περιεχομένου συνθήματα έκανε παντιέρα το ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια και αφορούσαν στην (τότε) ΕΟΚ, στο ΝΑΤΟ κ.λπ. Απεναντίας, ο Τσίπρας διαβεβαιώνει την αστική τάξη: «Το λέω απ’ τα βάθη της ψυχής μου, η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται»! Ενώ έχει ήδη σπεύσει να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον ΣΕΒ πριν καν γίνει κυβέρνηση».

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, στο επόμενο διάστημα, θα οξύνει την αντιπαράθεσή της με την Κουμουνδούρου στην προσπάθεια να «στεγανοποιήσει» τους ψηφοφόρους του προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μαζικής φυγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε στις εκλογές του Ιουνίου το 2012.

Στον Περισσό έχουν την εμπειρία και βλέπουν ότι η πόλωση στις επικείμενες εκλογές θα είναι μεγάλη, ενώ απεύχονται επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού σε μια τέτοια περίπτωση η πίεση στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ θα είναι τεράστια, σε ένα εκλογικό ποσοστό του κόμματος που ήδη κινείται στο οριακό 4,5% των περασμένων βουλευτικών εκλογών ή στο 5% με 6% των τελευταίων δημοσκοπήσεων.


Σχολιάστε εδώ