επί του πιεστηρίου

Με απλά λόγια, ο κ. Υπερεπίτροπος θα ελέγχει και τη Βουλή της κάθε χώρας και θα μπορεί να επιστρέφει τους προϋπολογισμούς προς… συμμόρφωση αν το έλλειμμα υπερβαίνει το 3%, που είναι το επιτρεπτό ύψος. Πάει περίπατο, δηλαδή, η ανεξαρτησία και η ελευθερία της κάθε χώρας.

Την κατηφόρα έχει πάρει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Από κει που τις μέρες της δόξας του ήταν κοντά στο 7%, τώρα βρίσκεται στο 4,1%. Όπως πάει, σε λίγο θα είναι κάτω από τον πήχη του 3%.

Τέσσερα χρόνια… κλώθουν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών τη λίστα Λαγκάρντ, την ύπαρξη της οποίας είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» τα Χριστούγεννα του 2010. Έκτοτε βολοδέρνει μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ, των ΔΟΥ και της Οικονομικής Αστυνομίας, και ούτε ένα ευρώ δεν έχει μπει στα Ταμεία του κράτους μας. Το 2015 παραγράφονται τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί και έτσι θα πάει στη θέση της η… καρδούλα των περισσοτέρων από τους 2.062, που έχουν πολλές ύποπτες δοσοληψίες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πρόσωπα που ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να είχε εισπράξει κάπου ένα δισεκατομμύριο από τη λίστα Λαγκάρντ.

Όλο και περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι ο μέγας οικονομολόγος κ. Σόιμπλε δουλεύει τον κόσμο όλο, ακόμη και τους συμπατριώτες του Γερμανούς. Όλα τα «success stories» είναι εικονικά. Και φυσικά το γνωρίζει και το Μαξίμου, αλλά βοηθούν για να παραμυθιάζει το… πόπολο.

Και με τη βούλα επιβεβαιώθηκε, όπως είχαμε γράψει πριν από τρεις βδομάδες, η τοποθέτηση του καθηγητή Μακροοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Μουρμούρα ως υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόκειται για μια πολύ σωστή και άξια επιλογή. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μουρμούρας ήταν υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μέχρι τώρα οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και διευθυντής του οικονομικού του γραφείου. Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στον κ. Μουρμούρα, η οποία είναι σίγουρα προεξοφλημένη.

Ούτε προφήτης να ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς. Ενάμιση χρόνο πριν είχε προβλέψει τον τυφώνα που θα ερχόταν κατά των ιδιοκτητών ακινήτων. «Οι ιδιοκτήτες όμηροι και οι φόροι λύτρα» ήταν ο τίτλος στο τεύχος Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου 2013 του περιοδικού «Τα Νέα των Ιδιοκτητών» που εκδίδει η ΠΟΜΙΔΑ. Μόνο το όνομα του τυφώνα δεν ήξερε, που τελικά ήταν ΕΝΦΙΑ.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ