ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΟΙ «ΒΑΡΙΕΣ» ΦΑΝΕΛΕΣ

Ωραιότατα! Δηλαδή έχει δικαίωμα το κάθε παιδί να παίρνει το μικρόφωνο στο χέρι και να αραδιάζει ανόητα συμπεράσματα, χωρίς να ζυγίζει κάποιες παραμέτρους οι οποίες βασανίζουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο; Έχω κατά νου την πιο σημαντική: τα στοιχήματα, που κολάζουν στις μέρες μας ακόμη και τους πιο ήρεμους φιλάθλους.

Ο νεαρός, αναμένοντας σαρωτικό σκορ νίκης στο β’ μέρος, δεν έλαβε υπόψη του, κατ’ αρχάς, το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι έχοντας ήδη το 3-0, δεν χρειαζόταν να «σκοτώσεις τον ξυπόλητο» για να του πάρεις τα παπούτσια. Και ακόμη ότι καθώς η ομάδα δεν βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, είναι φυσιολογικό να «κάθεται» κάποια στιγμή, μένοντας από δυνάμεις.

Υπάρχει και το μη αυτονόητο, που συνδέεται με τις σκέψεις του διαβόλου, που κυριαρχεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη παγκοσμίως. Ότι με «νίκη» της Νίκης στο β’ μέρος (κάτι που έγινε), η απόδοση στο ειδικό στοίχημα (που μπορεί να μην προσφέρει ο ΟΠΑΠ, αλλά παίζεις άνετα σε αλλοδαπές εταιρείες) ήταν γύρω στο 20 προς ένα. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπήρξε ενός είδους αλχημεία, ούτε όμως και να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα.

Κατά τα άλλα, τα πρωταθλήματα άρχισαν τόσο εδώ όσο και στην Εσπερία με πλήθος από περίεργα (δηλαδή πονηρά) αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την υπερήφανη τεσσάρα σε βάρος της Μίντιλαντ, ισοφάρισε με περίεργο πέναλτι τον Λεβαδειακό (1-1), ενώ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα έμεινε επίσης στην ισοπαλία (με γκολ) με αντίπαλο που θα θεωρηθεί έκπληξη αν παραμείνει στην κατηγορία (καθώς υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες). Εννοείται ότι οι δύο ισοπαλίες οδήγησαν τα στοιχήματα σε ροκ εικόνες. Οι χοντροπαίκτες (λεγόμενοι και «τσαντάκηδες») φόρεσαν πλερέζες, ενώ όσοι υποπτεύτηκαν (ή μπόρεσαν να «διαβάσουν» τα ματς), κέρδισαν ανέλπιστο χρήμα.

Και ένα φρέσκο συμπέρασμα από τις απίστευτες εκπλήξεις: Πλέον, η φανέλα της ισχυρής ή της διάσημης ομάδας δεν παίζει και τόσο σπουδαίο ρόλο σε μια αναμέτρηση που μπορεί να λήξει με εξευτελισμό του φαβορί. Για παράδειγμα, η περίφημη Μάντσεστερ Γιουνάιντετ στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Ξεκίνησε με ήττα εντός έδρας από τη Σουόνσι, ίδρωσε προκειμένου να μη χάσει στο Σάντερλαντ (1-1) και τρίτωσε την «αδυναμία» της, χάνοντας από μια ομάδα-καφενείο για το Λιγκ Καπ, ονόματι Μίλτον Κέινς Ντονς!

Μιλάμε για σύνολο που σάρωσε τους τίτλους την τελευταία εικοσαετία και που μόνο στην Ασία μετράει δεκάδες εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς!


Σχολιάστε εδώ