Υπό επιτροπεία…

Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο κ. Χαρδούβελης σταδιακά περνάει σε καθεστώς επιτροπείας από το πρωθυπουργικό γραφείο. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις να τοποθετηθούν και δύο σύμβουλοι δίπλα του…

***

• Η αρχή έγινε μετά από παράπονα συνεργατών υπουργών, οι οποίοι ανέφεραν πως «ο υπουργός Οικονομικών αργοπορεί πολλές ΚΥΑ και δεν υπογράφει πλέον τίποτα επικαλούμενος διαρκώς φόρτο εργασίας». Κάπως έτσι ζητήθηκε από τον κ. Χαρδούβελη να δεχτεί βοήθεια από συμβούλους ορισμένους από το πρωθυπουργικό μέγαρο…

• Δύσκολες ημέρες περνάει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ, που διαχειρίζεται το σύνολο των κρατικών ακινήτων, ο Γρηγόρης Δούνης. Επιδιώκει μάλιστα να αναλάβει καθήκοντα και προέδρου του ΔΣ μετά την απομάκρυνση του Ντίνου Μανιατόπουλου από το ΤΑΙΠΕΔ, άρα και από το ΔΣ της ΕΤΑΔ. Το πρόβλημα όμως είναι πως ο κ. Δούνης ενδέχεται να χάσει και τη θέση που έχει, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την απόδοση του ιδίου και της ομάδας του. Δυσαρέσκεια που φθάνει μέχρι και για θέματα… κακοδιαχείρισης. Με το θέμα θα επανέλθουμε.

• Νέο σύστημα διασύνδεσης των εξαγωγών και εισαγωγών προϊόντων στη χώρα μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Θα «περνάει» μέσω τραπεζών όλες τις συναλλαγές ώστε τίποτα να μην ξεφεύγει. Και βέβαια αφού οι τράπεζες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο θα δίνουν αναφορά και στους ξένους δανειστές έτσι για να μην ξεχνάμε ποιοι μας διοικούν.

• Ένας Θεσσαλονικιός θα έχει τον σημαντικό ρόλο για τα τρία έργα που προγραμματίζει η κυβέρνηση να δημοπρατήσει έως τα τέλη του χρόνου για την Αττική. Πρόκειται για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και τη Γραμμή 4 του Μετρό. Τα δύο τελευταία έργα θα εκτελεστούν από την Αττικό Μετρό ΑΕ, που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μιλάμε για τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο που προγραμματίζει να αναθέσει και πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις υποδομές της πόλης του, οι συντοπίτες του τον αποκαλούν «υπουργό της Θεσσαλονίκης».

• Μαθαίνει η στήλη πως σύντομα θα μπουν στο μάτι οι πρόωρες συντάξεις. Έρχονται περικοπές που θα αφορούν κυρίως όσους είναι κάτω από το 57ο έτος της ηλικίας τους.

• Κι άλλο ένα διαφημιστικό δωράκι ετοιμάζεται από τον πάντοτε δραστήριο ΟΚΑΝΑ. Πιο συγκεκριμένα, προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό αναζητώντας ανάδοχο που θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων έχει οριστεί η 26η Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

• Ακόμα δεν δημιουργήθηκε και ξεκίνησαν οι δαπάνες. Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό αναζητώντας ανάδοχο που θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών μελέτης, σχεδιασμού, κατασκευής και αποξήλωσης των περιπτέρων της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών SIAL PARIS 2014, η οποία θα λάβει χώρα στο Παρίσι. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 643.343 ευρώ.

• Εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΟΤ και τον πάντοτε δραστήριο σε τέτοια θέματα γενικό γραμματέα του Οργανισμού Πάνο Λειβαδά, η υλοποίηση του β’ κύματος διαφημιστικής ενέργειας μέσω του digital media «Daily Secret», με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις αγορές των ΗΠΑ, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Τώρα αν αυτή η προώθηση γίνεται λίγο πριν από τη λήξη της εφετινής καλοκαιρινής σεζόν κι ενώ σιγά σιγά μαζεύονται οι ξαπλώστρες, ε, αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τη δουλειά…

• Η χαρτοβιομηχανία «Γλάρος», με τη στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης και λόγω των εξαιρετικών σχέσεων της ιδιοκτησίας της με τη νυν κυβέρνηση, προχωρά σε νέα γραμμή παραγωγής, επέκταση των υποδομών της και δημιουργία αποθηκών, μετά την έγκριση που έλαβε για επιδότηση που ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η χαρτοβιομηχανία ανήκει στην οικογένεια Σκλαβενίτη που με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης επενδύει στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση της επιχείρησης, με απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής, ενίσχυση των κτιριακών εγκαταστάσεων και δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα.

• Γράφαμε από αυτήν εδώ τη στήλη για τις δύσκολες ημέρες που περνάει η οικογένεια Φουρλή και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αγορά χονδρικής ηλεκτρικών ειδών. Μια αγορά στην οποία η Φουρλής υπήρξε παραδοσιακή δύναμη. Όμως τα προβλήματα, παρά τη δύσκολη αυτή στρατηγική απόφαση, παραμένουν και θυμηθείτε πως σύντομα θα έχουμε ειδήσεις και στα ΙΚΕΑ και Intersport.

• Αληθεύει πως η αλυσίδα πώλησης ηλεκτρολογικών ειδών Καυκάς αντιμετωπίζει τελευταία αναπάντεχες δυσκολίες και, παρά την ανάπτυξή της εντός του 2013, απολύει κόσμο;

****

Ποιος ο… τυχερός;

Μπορεί η ΔΕΘ να προκηρύσσει διαγωνισμό στα τέλη Αυγούστου με ημερομηνία τελικών προσφορών την 28η Αυγούστου, για έργο που αφορά την τρέχουσα ΔΕΘ; Και φυσικά ναι, καθώς τα πάντα μπορούν να γίνουν στη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Η ΔΕΘ -HELEXPO AE προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει την ανάπτυξη, υλοποίηση και παρακολούθηση ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνίας στα ΜΜΕ για τη διαφημιστική προβολή της 79ης ΔΕΘ και των αφιερωμάτων της. Πρόκειται για έκθεση που διοργανώνεται 6-14 Σεπτεμβρίου 2014. Τώρα αν εμείς πούμε πως η δουλειά είναι ήδη δοσμένη, άρα και μιλημένη, θα φταίμε;


Σχολιάστε εδώ