Τα έχουν με τον Λαζαρίδη οι βουλευτές της ΝΔ

Ως στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, σε ρόλο «άτυπου» υπουργού Οικονομικών, μετείχε στις συσκέψεις και στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, οι ρυθμίσεις του οποίου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και επέφεραν ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση.

Η οργή των βουλευτών είναι μεγάλη και για το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες τους προς το Μέγαρο Μαξίμου έπεφταν πάνω σε τοίχο, αφού το επιτελείο του κ. Σαμαρά είχε προσχωρήσει στην άποψη του κ. Λαζαρίδη ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος και αποτελεσματικός. Στις συνομιλίες που είχαν ορισμένοι εκ των βουλευτών με τον κ. Λαζαρίδη, τους αντιμετώπισε -όπως σημειώνουν- αφ’ υψηλού κι επέμεινε ότι ο νόμος είναι σωστός.

Αυτό άλλωστε υποστήριξε κι ο ίδιος σε δηλώσεις του στις αρχές της εβδομάδας ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη της αγανάκτησης βουλευτών και στελεχών.

Το Μέγαρο Μαξίμου δέχτηκε νέο κύμα διαμαρτυριών από διάφορα σημεία της επικράτειας, γεγονός που προβλημάτισε το πρωθυπουργικό επιτελείο. Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο κ. Λαζαρίδης βγήκε προχθές και αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμιά συμμετοχή στη σύνταξη του νόμου. Πρόσθεσε, δε, ότι στο επιτελείο του κ. Σαμαρά έχουν μια… ιδέα για το ποιος ευθύνεται για τον ΕΝΦΙΑ! Αυτό λέγεται ανάληψη ευθυνών.


Σχολιάστε εδώ