Ρωγμές στο οικοδόμημα της Χρυσής Αυγής

Και έχει αρχίσει ένας… πρωταθλητισμός ανάμεσα στους «ελεύθερους» για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο. Τα συμπτώματα έχουν γίνει ακόμα πιο έντονα μετά την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, που εθεωρείτο ως αδιαμφισβήτητος δυναμικός υπαρχηγός –αυτή ήταν η εικόνα που είχε διαμορφωθεί– και την απόρριψη της προσφυγής για αποφυλάκιση υπό όρους – απόφαση που προκάλεσε την οργισμένη, με αιχμές κατά της Δικαιοσύνης, παραίτηση του δικηγόρου του Νίκου Αντωνιάδη.

Όσο και αν εμφανίζεται προς τα έξω ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει ενωμένη σαν γροθιά και ότι οι φυλακίσεις του αρχηγού της και των κορυφαίων στελεχών της δυναμώνουν την ενότητά της, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Έχουν δημιουργηθεί δύο μέτωπα, με το καθένα να επιχειρεί να πάρει την πρωτοκαθεδρία.

Από τη μια μεριά είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος και από την άλλη ο γαμπρός, ο πρόσφατα αποφυλακισθείς με την επιβολή περιοριστικών όρων βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος και η κόρη του αρχηγού, η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Ο γαμπρός θέλει να έχει την αποκλειστικότητα του κοινοβουλευτικού τομέα και γενικά να είναι αυτός που θα αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση. Και η κόρη να έχει τον πρώτο λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήμους και περιφέρειες και βασικά στον Δήμο της Αθήνας, όπου έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η αντιπαράθεση έχει αρχίσει να προκαλεί ρωγμές στο νεόκτιστο οικοδόμημα της Χρυσής Αυγής και οι τριγμοί είναι γνωστοί στους διαμένοντες εκεί και όχι μόνο…

Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον και το ερώτημα είναι αν αυτές οι εσωτερικές διαμάχες θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους που ψήφισαν τη ΧΑ (9,39% στις πρόσφατες ευρωεκλογές) κυρίως από αντίδραση στα μνημονιακά κόμματα ώστε να μετακινηθούν τώρα σε αντιπολιτευτικά κόμματα του αποκαλούμενου συνταγματικού τόξου.

Και φυσικά σε αυτή την αντιπαράθεση δεν μπορεί να μην παρέμβει ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό αρχηγός και το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει από τη φυλακή να επιβάλει την τάξη…


Σχολιάστε εδώ