Ο ΕΝΦΙΑ βουλιάζει τη ΝΔ

Δεν υπάρχει σπίτι, μικρό και μεγάλο μαγαζί, επιχείρηση, αγρότης που έχει κάποια χέρσα χωράφια στο χωριό του, συνταξιούχος που έχει ένα διαμέρισμα για τα γεράματά του, ακόμη και κοινωφελή Ιδρύματα που να μην έχουν βγει στα κεραμίδια. Ο φόρος που τους ζητούν είναι κυριολεκτικά τρελός.

Την ώρα που υποτίθεται, κατά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, αλλά και τους προστάτες τους Σόιμπλε και Μέρκελ, βγαίνουμε στην ανάπτυξη -μέχρι ότι κάνει ράλι η ελληνική οικονομία είπε ο πρωθυπουργός-, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και τους διαψεύδει για την πλαστή πραγματικότητα που παρουσιάζουν. Μπορεί να μην αποτυπώνεται στους δρόμους η οργή και η αγανάκτηση για αυτή τη νέα λεηλασία της ιδιοκτησίας, όμως σε δημοσκοπήσεις που έγιναν, μόνο η… υπογραφή λείπει από το απολυτήριο της κυβέρνησης που εκδίδει η κάλπη. Και δεν θα απέχει πολύ από την τωρινή καταγραφή.

Σύμφωνα με καλές πηγές, έχουν γίνει έρευνες από δύο πολύ γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων, των οποίων τα αποτελέσματα των γκάλοπ δεν αμφισβητήθηκαν. Και οι δύο κατέληξαν στο ίδιο περίπου μέγεθος των αντιδράσεων του ελληνικού λαού απέναντι στον ΕΝΦΙΑ. Η διαφορά στις ευρωεκλογές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που ήταν 4% (για την ακρίβεια 3,99%), στη συνέχεια έγινε 6% και τώρα με τον ΕΝΦΙΑ εκτινάχθηκε μεταξύ 8% και 10%!

Υπουργοί και από τα συγκυβερνώντα κόμματα, που γνωρίζουν τα ευρήματα των δύο αυτών γκάλοπ και με τους οποίους συνομιλήσαμε, ήταν πολύ ανήσυχοι και ευθέως έλεγαν ότι δεν βλέπουν να αλλάζει αυτό το κλίμα, ακόμη και αν εξαγγείλει κάποια θετικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης ο πρωθυπουργός, προς την κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων και της αύξησης των δόσεων πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, γιατί «πλέον ο κόσμος δεν μας πιστεύει». Και αυτήν την άποψη έχουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Υπάρχουν βέβαια υπουργοί που διατηρούν ακόμα κάποια ίχνη αισιοδοξίας, χωρίς να υποτιμούν την τεράστια καταστροφή που έφερε ο τυφώνας-ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι η τελική ευθεία θα κριθεί από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ – και εδώ πολύ κακές υπηρεσίες του προσφέρουν οι σύμβουλοι, οι οποίοι του προτείνουν να μη δώσει την καθιερωμένη από χρόνια συνέντευξη Τύπου, που αν το αποδεχθεί τότε θα σημαίνει ότι θέλει να αποφύγει τις δύσκολες ερωτήσεις. Όπως επίσης και από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος αντίθετα με τον Σαμαρά θα δώσει συνέντευξη- για την επόμενη μέρα που υπόσχεται στον ελληνικό λαό, αν κερδίσει τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ