Μέχρι τον Νοέμβρη θα είναι εδώ ο Αβραμόπουλος

Κατʼ αρχάς να παραλάβει στις 29 Σεπτεμβρίου το πρώτο υποβρύχιο από τη Γερμανία, που το έχουμε χρυσοπληρώσει από εποχής υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Και μετά από παζάρια η απεμπλοκή της μεγάλης αμαρτίας, που είχε ως αποτέλεσμα η άμυνά μας στο Αιγαίο να είναι γυμνή –η οποία διατηρήθηκε και επί Βενιζέλου–, έγινε από τον νυν υπουργό. Μετά από μια – δυο εβδομάδες θα παραλάβει και το δεύτερο από τα τέσσερα υποβρύχια που είχαμε παραγγείλει.

Τώρα, ως προς το ποιος θα τον διαδεχθεί στο Πεντάγωνο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ίχνος καπνού από την καμινάδα του Μαξίμου. Κανένα όνομα δεν ακούγεται. Θα είναι βέβαια, με βάση την μοιρασιά που έχει γίνει, Νεοδημοκράτης. Μια φήμη που κυκλοφορεί –τονίζω ότι μιλάμε για φήμη– είναι να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να βάλει από κάτω για να τρέχει τη δουλειά κάποιον βουλευτή ως αναπληρωτή, όπως είχε κάμει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Με τη Φώφη βέβαια να παραμένει.

Να σημειώσω ότι, σύμφωνα με καλές πηγές, το όνομα του Αβραμόπουλου για Επίτροπο έβαλε στο τραπέζι ο Γιούνκερ. Όπως διαπιστώνεται έχει μεγάλες άκρες ο Δημήτρης, που φθάνουν μέχρι το Αμέρικα…


Σχολιάστε εδώ