Κομβικό είναι για την Εθνική ομάδα το ματς με Κροατία

Βήμα βήμα θέλουν να βλέπουν ο Φώτης Κατσικάρης και οι έλληνες διεθνείς τα ματς στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ, αλλά όλοι στην Εθνική ομάδα θεωρούν ως κομβική για το μέλλον την αναμέτρηση με την Κροατία την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον αγώνα που θεωρητικά θα κρίνει την πρώτη θέση στο γκρουπ, διότι μπορεί να μην το φωνάζουν οι έλληνες παίκτες, αλλά μέσα τους αισιοδοξούν ότι μπορούν να περάσουν στην κορυφή και έτσι να αποφύγουν στα νοκ άουτ τους Ισπανούς τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά. Όχι ότι πάει τόσο μακριά το μυαλό τους, απλά λοξοκοιτάζουν οι διεθνείς τις διασταυρώσεις όπως κάνουν σε όλες τις ομάδες.

Η Εθνική άρχισε χθες βράδυ κόντρα στη Σενεγάλη την πορεία της στο Μουντομπάσκετ. Με τον Γιάννη Μπουρούση και τον Νίκο Ζήση να έχουν ήδη βαρέσει καμπανάκι για το ματς με τους Αφρικανούς. Αλλά λογικά το χθεσινοβραδινό και το σημερινό με τις Φιλιππίνες θεωρήθηκαν εξαρχής ως κερδισμένα για την Εθνική. Τα δύσκολα αρχίζουν αύριο με τον αγώνα εναντίον του Πουέρτο Ρίκο και ακολουθούν τα δύο ντέρμπι με Κροατία την Τετάρτη και Αργεντινή το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Έλληνες διεθνείς αντιμετώπισαν την Κροατία στο τουρνουά του Πο και γνώρισαν την ήττα. Η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσε εντυπωσίασε συνολικά στα φιλικά της και ειδικά με τη νίκη επί της Λιθουανίας πριν από την άφιξή της στη Σεβίλλη. Με τον Λαφαγέτ έχει ανέβει επίπεδο, αλλά αν καταφέρει η Εθνική μας να πάρει τη νίκη, τότε δύσκολα θα της ξεφύγει η πρώτη θέση. Με τον Κατσικάρη να ποντάρει πολλά στην ταχύτητα του Νικ Καλάθη, ο οποίος έλειψε στο Πο και δύσκολα μπορούν να τον αντιμετωπίσουν οι γκαρντ της Κροατίας και του Λαφαγέτ συμπεριλαμβανομένου.


Σχολιάστε εδώ