Καφενείο της Χ. Τρικούπη το ΥΠΕΞ

Δεν είναι κάτι το καινούργιο ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ιδιοκτησιακή νοοτροπία για τα κρατικά μέσα, ως δημόσιος λειτουργός – αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Η αποκάλυψη ότι απαίτησε να πάει το κρατικό αεροσκάφος στη Σκιάθο, όπου παραθέριζε, για να τον παραλάβει και να τον πάει στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει σε κάποια σύσκεψη και στη συνέχεια να τον γυρίσει στη Σκιάθο -και η δικαιολογία που έδωσε ήταν ότι το έκανε αυτό για να μη χάσει τρεις μέρες από τις διακοπές του- το επιβεβαιώνει. Βέβαια ο πολίτης τέτοιες δωρεάν αεροπορικές εξυπηρετήσεις από κρατικά αεροπλάνα δεν έχει. Με την ίδια νοοτροπία ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί και το υπουργείο Εξωτερικών. Το έχει μετατρέψει σε παράρτημα της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί γίνονται οι κομματικές συσκέψεις. Και δεν το λέω εγώ, το έγραφε την περασμένη Τρίτη ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων». Σημείωνε πολύ χαρακτηριστικά: «Πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις τους ΠΑΣΟΚους, στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας πηγαινοέρχονται. Κάπως έτσι, ορδές ΠΑΣΟΚων πέρασαν και χθες το κατώφλι του γραφείου του Βαγγέλη Βενιζέλου. Η εισβολή έγινε σε δύο δόσεις. Στην πρώτη εθεάθησαν οι συνήθεις ύποπτοι Φίλιππος Σαχινίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Καρύδης. Αυτοί συζήτησαν για τα φορολογικά. Το ζουμί, όμως, το είχε η συνάντηση του Βενιζέλου με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που μπήκε στη συνέχεια στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Στην πασοκική ομήγυρη προστέθηκαν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παναγιώτης Ρήγας και Κυριάκος Πιερρακάκης». Σαν στο σπίτι τους δηλαδή…

@ Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Παρών θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο οποίος παρέδωσε την κυβέρνηση στον Κώστα Καραμανλή, στη φιέστα για την 3η του Σεπτέμβρη που οργανώνει ο Βενιζέλος και θα είναι κάτι σαν μνημόσυνο… Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα μοιραστούν κόλλυβα στους τεθλιμμένους συγγενείς, που όλοι τους, χωρίς καμιά εξαίρεση, έβαλαν το χεράκι τους για να καταντήσει το ΠΑΣΟΚ τσόντα της ΝΔ και να κάνει πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Ο Σημίτης πάντως πάει παντού, για να θυμίζει ότι υπάρχω και εγώ και είμαι διαθέσιμος για ό,τι μου ζητηθεί.

@ Μόλις προχθές ανακάλυψαν ότι ο Γιωργάκης δεν θα πάει στη φιέστα του Βενιζέλου. Αν διάβαζαν το «ΠΑΡΟΝ» από την περασμένη Κυριακή θα το ήξεραν. Ότι ο Παπανδρέου είχε φροντίσει να έχει… ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό (κάποια ομιλία) και επομένως να έχει πειστική δικαιολογία για την απουσία του. Δεν είναι και τόσο… κουτός να βάλει πλάτη στον Ευάγγελο.


Σχολιάστε εδώ