ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Τον πρόεδρο θα τον υποδείξει η πλειοψηφία ενώ τις άλλες δύο θέσεις θα καταλάβουν σύμβουλοι που θα προτείνει η αντιπολίτευση. Επίσης θα εκλεγούν τα μέλη των δύο επιτροπών, της οικονομικής και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επισημαίνουμε ότι θα εκλεγούν μόνο τα μέλη γιατί και στις δύο επιτροπές πρόεδρος είναι ο δήμαρχος, άσχετα αν στη συνέχεια συνηθίζεται να εκχωρεί την αρμοδιότητά του σε κάποιο από τα μέλη που ορίζει αντιδήμαρχο.

// Πολλές οι υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου. Αν και ακούγονται πολλά ονόματα, το βέβαιο είναι ότι ο νέος γενικός γραμματέας δεν θα έχει σχέση με την πολιτική.

// Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο αναπληρωτής δημάρχου (που θα είναι υποχρεωτικά βάση του νόμου και αντιδήμαρχος) θα είναι από τα πρωτοκλασάτα και πλέον έμπειρα στελέχη του συνδυασμού του Γ. Μώραλη. Θέσεις θα πάρουν και τα «βαριά» ονόματα του συνδυασμού (Κόκκαλης, Νταϊφά κ.λπ.).

// Σε κλίμα συναισθηματικά αλλά και συγκινησιακά φορτισμένο, έγινε την περασμένη Δευτέρα η τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Όλοι οι επικεφαλής ή οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που παραβρέθηκαν τόνισαν ότι ήταν μια καλή περίοδος για τον δήμο. Ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για τη συνεργασία τους αλλά και τον πειραϊκό λαό που του εμπιστεύθηκε τις τύχες του δήμου για τα τριάμισι αυτά χρόνια. «Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Είμαι ευτυχισμένος που πρόσθεσα στη ζωή μου αυτά τα 3,5 χρόνια. Και που αφήνω ένα πλούσιο έργο. Όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και σε έργα υποδομής. Εύχομαι στη νέα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο να υποστηρίξει την ολοκλήρωση αυτών των έργων αλλά να κάνει κι άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

// Το θέμα των οφειλών του ΟΠΑΝ και των σχολείων του Πειραιά στην ΕΥΔΑΠ, που είχε αποκαλύψει η στήλη προ μηνός, και για το οποίο η εταιρεία είχε κάνει κατασχέσεις σε λογαριασμούς του δήμου, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίστηκε να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δήμος θα προτείνει συμψηφισμό με την ΕΥΔΑΠ καθώς η εταιρεία δεν πληρώνει τίποτα για τον βιολογικό καθαρισμό της Ψυττάλειας που ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Πειραιά. Όπως είπε ο Β. Μιχαλολιάκος, ο Δήμος Λιοσίων έπαιρνε και παίρνει πολλά λεφτά κάθε χρόνο για τη λειτουργία της χωματερής, που βρίσκεται εντός των ορίων του. Ο Δήμος Πειραιά δεν θα πρέπει να παίρνει κι αυτός ανάλογα χρήματα για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού;

// Από τις 60 προσλήψεις ορισμένου χρόνου (11 μηνών) που ζήτησε ο Δήμος Πειραιά για την κάλυψη θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τελικά το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τις 30. Η μείωση αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, όπως είπε ο απερχόμενος δήμαρχος, που τόνισε ότι ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των παιδιών που ήθελαν να εισαχθούν.

// Ο Γιάννης Μώραλης έδωσε το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας της Ρένας Δούρου που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων. Μια κίνηση που ερμηνεύθηκε από πολλούς ποικιλοτρόπως…

// Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας των νέων αιρετών δημοτικών αρχόντων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Για τη μεταφορά των δημοτών, τρία τέταρτα πριν, θα ξεκινήσουν λεωφορεία του δήμου από την Πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη, την Πλατεία Κύπρου στα Ταμπούρια, την Πλατεία Ευγένειας και την Πλατεία Αγίου Φανουρίου. Στις 8 το βράδυ θα γίνει η ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχόντων του Δήμου Κορυδαλλού, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, από τον Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο.

// Τις εγκαταστάσεις του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στη Νίκαια επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρό του Γιάννη Μαρωνίτη για το πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται. Στη συνέχεια πήγε στην Κοινωνική Δομή Αντιμετώπισης της Φτώχειας Νίκαιας – Ρέντη που λειτουργεί ο Όμιλος και δήλωσε ότι είναι απόλυτα εντυπωσιασμένος από όσα είδε τονίζοντας πως θα είναι διαρκώς πλάι σε τέτοιες προσπάθειες που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.


Σχολιάστε εδώ