Θα συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις;

«Κανένας νόμος, ούτε το Σύνταγμα, μου επιβάλει, από τη στιγμή που εκλέχτηκα δήμαρχος Λαμίας, να παραιτηθώ από βουλευτής. Θα παραμείνω και αν βγει δικαστική απόφαση πως υπάρχει ασυμβίβαστο τότε θα διαλέξω τον δήμο, που μου εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μου. Μέχρι τότε θα είμαι απέναντι από τη ΝΔ και δεν πρόκειται να ψηφίσω τον όποιο υποψήφιο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτά είχε πει ο Νίκος Σταυρογιάννης, αλλά τελικά συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις παραδίδοντας την έδρα και ο διάδοχός του είναι απόλυτα πειθαρχημένος Νεοδημοκράτης. Αυτήν την εξέλιξη έχουν κάνει όχι απλώς σημαία στην κυβέρνηση, αλλά την επιδεικνύουν ως απόδειξη ότι τους 180 τους έχουν στο… τσεπάκι τους και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η επιχείρηση προσαρμογής βρίσκεται σε καλό δρόμο, οι επαφές και οι μυστικές συναντήσεις είναι σε καλό σημείο και σε καιρούς μεγάλης πενίας θα το σκεφθούν οι κρίσιμοι βουλευτές να χάσουν 15 μισθούς συν τα έξτρα, λένε ηγετικά στελέχη της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Εύχομαι να τους διαψεύσουν, γιατί αν επιβεβαιωθούν οι φήμες θα είναι άλλη μια χαριστική βολή στο σημερινό πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια…


Σχολιάστε εδώ