Η μεγάλη μπίζνα…

>Υπό τον παραπλανητικό τίτλο της αντικειμενικοποίησης των οικονομικών ζημιών! Έτσι όπως το πάνε οι Ενώσεις Ασφαλιστικών Εταιρειών και Τραπεζών, δικαιοσύνη δεν θα αποδίδεται πλέον από τους δικαστές, αλλά από τιμοκαταλόγους που υποτίθεται ότι θα έχουν συντάξει κάποιοι ειδικοί και οι οποίοι θα αποζημιώνουν με τάδε ευρώ για ψυχική οδύνη, με δείνα για ηθική βλάβη και ούτω καθεξής.

>Είναι πολλά τα χρήματα (2.450.662,03 ευρώ!), πατριώτες! Mε αφορμή την προσπάθεια που επιχειρείται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να κλείσουν με τις λογιστικές της εκκρεμότητες, θα θέλαμε να ρωτήσουμε με τις αποφάσεις ποιων μελών του διοικητικού της συμβουλίου, κατόπιν εισηγήσεων ποιων επιτροπών της και βάσει ποιων οικονομικών στοιχείων-ερευνών επενδύονταν χρήματα των μελών της σε swap μηνός με επιτόκιο. Υπάρχει και συνέχεια…

>Με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να κωφεύει, επιβάλλοντας, αραιά και πού, πρόστιμα της τάξης των μερικών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξή της ως εποπτική αρχή και τους παχυλούς μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών της! Η βρετανική Financial Conduct Authority απαιτεί από τη Royal Bank of Scotland και τη θυγατρική της Natwest 14,47 εκατ. στερλίνες, επειδή δεν έλαβαν υπόψη τους την ικανότητα των πελατών τους να ανταποκριθούν στους όρους και τις υποχρεώσεις των στεγαστικών τους.

>Έτσι, απλώς για να μειώσει τις δαπάνες της! Αργά, αλλά σταθερά, η Eurobank, που της χαρίστηκαν τα καλά assets του υγιούς Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προχωρά σε σταδιακή απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων της, ενώ μελετά και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

>Μισές δουλειές, προκειμένου τα συναρμόδια υπουργεία να κόψουν κορδέλες και οι επικεφαλής τους να κερδίσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας! Ορθή η προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ωστόσο αν δεν τελειώσει η εκβάθυνση της λεκάνης του, πώς θα λιμενίζονται τα πλοία με τα μεγάλα βυθίσματα;

>Σαν κάποιοι να επιχειρούν να μεταφέρουν τις όποιες ευθύνες! Ποια ΣΟΛ και λοιπά φύκια με μεταξωτές κορδέλες, το ΤΣΜΕΔΕ είναι αυτό που θα πρέπει να αποφασίσει ποια λύση είναι η καλύτερη για τους μετόχους του, όσον αφορά τη συμμετοχή του στη νέα αύξηση κεφαλαίου της Attica bank.

>Μιλάμε για έναν από τους κλάδους-αιμοδότες της διαφημιστικής πίτας! Οι πτωχεύσεις των Telepassport, Altec Telecom, η απόκτηση της HOL από τη Vodafone, η επικείμενη μάχη για τη Forthnet και η αναμονή του τι μέλλει γενέσθαι με τη Cyta Hellas, συρρικνώνουν επικίνδυνα την εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά.

>Τόσο απλά και ξεκάθαρα! Αν ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών δεν συμπεριλάβει ως προαπαιτούμενο το μερικό ή ολικό κούρεμα τουλάχιστον των τόκων, τότε θα πρόκειται για ρύθμιση με σκοπό την κοροϊδία των δανειοληπτών, προς όφελος των πιστωτικών ιδρυμάτων, με την αγαστή συνεργασία των πρόθυμων ενημερωτάδων.

>Είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν, έστω και κατά προσέγγιση, τι εισπράττεται από τα πρόστιμα της ανασφάλιστης εργασίας; Από τη στιγμή που τα ελεγκτικά του όργανα συντάσσουν εκθέσεις και επιβάλουν ποινές, δεν θα έπρεπε οι νομικοί του σύμβουλοι να παρακολουθούν τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη και να παρίστανται ως πολιτική αγωγή τουλάχιστον στις μεγάλες υποθέσεις;

>Τρέχουν και δεν φτάνουν στην κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων που σχετίζονται με τη νέα γραμμή του Μετρό! Αυτό έλειπε στα υπουργεία, να τολμήσουν να καθυστερήσουν τα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν μερίδιο από την εν λόγω πίτα. Μιλάμε για εταιρείες όπως οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ και Intrakat.

***

• Μα, καλά, τι νομίζουν εκεί στο ΤΧΣ, ότι το ακαταδίωκτο θα τους σώσει; Είναι δυνατόν τα μέλη του να ψηφίζουν, ελαφρά τη καρδία, τόσο για την παραίτηση των δικαιωμάτων του όσο και για τις χαμηλές τιμές στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών;

• Μήπως να τους πληρώσουμε για να μας εξαγοράσουν; Αληθεύει ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης έχει ήδη συμφωνήσει με τον κ. Φούχτελ ώστε αρκετές από τις συνεταιριστικές μας τράπεζες να περάσουν στα χέρια των γερμανικών ταμιευτηρίων (Sparkassen), λειτουργώντας ως υποκαταστήματα στους νομούς όπου θα δραστηριοποιηθούν;

• Σιγά μην άφηναν να πάει χαμένη τέτοια ευκαιρία! Αντί τα ανώτατα στελέχη του ΟΔΔΗΧ να ταξιδέψουν στο Λονδίνο και να ξοδέψουν έναν σκασμό λεφτά, προκειμένου να διερευνήσουν την επέκταση των εκδόσεων των ελληνικών ομολόγων, θα μπορούσαν να το κάνουν μέσω τηλεδιασκέψεων και να μεταβούν, αφού υπάρξουν σχετικές συμφωνίες.


Σχολιάστε εδώ