επί του πιεστηρίου

Δεν ήταν τυχαία η αποστροφή του κορυφαίου των ελληνικών γραμμάτων, καθηγητή Εμμ. Κριαρά, που μας αποχαιρέτησε πλήρης ημερών: «Δεν θέλω άλλο να βλέπω αυτή την κατάσταση». Πάρα πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί του. Στόχος όλων πρέπει να είναι να σταματήσει να υπάρχει αυτή η κατάσταση, ωστόσο η λύση δεν είναι να φύγουμε, αλλά να τη στείλουμε στον αγύριστο…

Μια χαρά πάμε και στο ποδόσφαιρο. Το θαύμα γίνεται και στον χώρο αυτό. Ο πλήρης αφελληνισμός. Ό,τι είναι ελληνικό ξεπουλιέται. Όλο και λιγοστεύει η ελληνική παρουσία. Στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, στον αγώνα Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου, από τους 11 «ερυθρόλευκους» παίκτες, μόνο οι ΔΥΟ ήταν Έλληνες! Αυτό, άραγε, δεν σας προβλημάτισε, δεν σας ανησύχησε, κύριε Μαρινάκη;

Ηχηρός ο κτύπος της καμπάνας από τους Νομπελίστες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Τζ. Στίγκλιτς. Αντίθετα με τα παραμύθια που πλασάρει η κυβέρνηση, ότι περάσαμε τον κάβο και μπαίνουμε στα νερά της ανάπτυξης, προειδοποιούν για χρόνια ύφεση και για κρίση του ευρώ. Και επισημαίνουν ότι η πολιτική λιτότητας απέτυχε παταγωδώς!

Τʼ ακούς, κύριε Σαμαρά;

«Είμαστε ο εξόριστος άνθρωπος σήμερα»! Μεγάλη κουβέντα από τον κοινωνιολόγο Χαράλαμπο Στέρτσο, σχολιάζοντας το γνωστό έγκλημα στο Άστρος Κυνουρίας, όπου ο 75χρονος πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του, στην τραγική κατάληξη ενός οικογενειακού δράματος.

Δίνει μάλιστα μια ανησυχητική εκτίμηση: «Ήταν κάτι το αναμενόμενο και πολλά άλλα εγκλήματα θα συμβούν όσο συνεχίζει να υπάρχει το αναβράζον κοινωνικό τοπίο. Υπάρχουν συνεχώς οι πιέσεις, οι οποίες εξορίζουν τον άνθρωπο από τον εαυτό του. Είμαστε ο εξόριστος άνθρωπος σήμερα. Άνθρωπος της επιβίωσης. Η επιβίωση είναι μια καθημερινή εποποιία για τον σημερινό άνθρωπο»!

Μας ξεπέρασε και η Αφρική! Μέσα σε έναν χρόνο ιδρύθηκαν 400.000 επιχειρήσεις. Η Ελλάδα των Μνημονίων κινήθηκε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Κοντά στον ίδιο αριθμό μετράμε τα λουκέτα. Και να ήταν μόνο αυτό; Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει. Στη Μαύρη Ήπειρο γεννιέται μια νέα μεσαία τάξη 1,4 δισ. Αφρικανών!

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ