ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…
Πέρασε τις… εξετάσεις στην Ουάσινγκτον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και έχει το πράσινο φως και από κει για Επίτροπος -και για τη θέση που θα πάρει… Για τη συνέχεια έχει ο Θεός, που αποδείχθηκε μεγάλος, από το 1981 όταν από διπλωματικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετακόμισε στο γραφείο του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του αείμνηστου Χρήστου Μαχαιρίτσα. Στη γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο δικός μας με τον αμερικανό συνάδελφό του Τσακ Χέιγκελ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους (!) για το επίπεδο της συνεργασίας των δύο χωρών σε επίπεδο άμυνας, ασφάλειας και γεωπολιτικού χαρακτήρα. Σας το έχω ξαναπεί, ο Αβραμόπουλος είναι άπαικτος…
Άσπονδοι φίλοι του Β. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν ότι δεν ήταν εν αγνοία του η πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνεργάτες του πάντως το διαψεύδουν και σημειώνουν ότι ακόμη κι αν υπήρχε η ελάχιστη πιθανότητα, με τον τρόπο που τέθηκε το… θέμα, κάηκε! Δεν θα ήταν ωστόσο περίεργο ή απίθανο ο κ. Μεϊμαράκης να τρέφει φιλοδοξίες για το ύπατο αξίωμα. Άλλωστε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι προκάτοχοί του είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο να μετακομίσουν από τη Βουλή στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού. Μέχρι σήμερα κανείς δεν τα κατάφερε…
ΣΤΟΝ μακρύ κατάλογο με τα ονόματα των προσώπων που έχουν ως τώρα συζητηθεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσθέστε ένα ακόμη που δεν… έχει συζητηθεί ιδιαιτέρως. Είναι αυτό του συνταγματολόγου Αντ. Μανιτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στα υπόψη του Μεγάρου Μαξίμου, ως εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι άλλες. Ιδεολογικά κινείται στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, είναι πιο κοντά στη ΔΗΜΑΡ και ως εκ τούτου θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο των βουλευτών της ή έστω των περισσότερων εξ αυτών. Αλλά, και όσων από τους ανεξάρτητους προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Τις… εντυπώσεις του από την πρόσφατη συνάντησή του με τον Στ. Θεοδωράκη περιέγραφε σε συνομιλητές του ανώτατος κυβερνητικός παράγων. Για την ακρίβεια, δεν έκρυβε την έκπληξή του για το πόσο απροετοίμαστος ήταν ο επικεφαλής του νεότευκτου πολιτικού σχηματισμού. Οι γνώσεις του για τα θέματα που πήγε να συζητήσει ήταν επιφανειακές και οι ερωτήσεις που έκανε ήταν -λέει- επιπέδου… Λυκείου. Ενώ, στη διάρκεια της συζήτησης συμπεριφερόταν περισσότερο ως δημοσιογράφος και λιγότερο ως αρχηγός κόμματος.
Μάγκας, που δεν παίζει παιγνίδια, που είναι έξω από κολεγιές και παραμένει δημοσιογράφος. Μιλάω για τον Αργύρη Ντινόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών, που με δυο λέξεις άδειασε εκείνους οι οποίοι ξαφνικά ψυχοπόνεσαν τους φίλους τους που είναι εκτός ΝΔ και πήραν τη σάλπιγγα για να επανέλθουν. Τους διεμήνυσε, λοιπόν, ότι: «Ας φέρουμε πρώτα πίσω τους ψηφοφόρους και για τα στελέχη βλέπουμε». Είναι η απάντηση που πρέπει σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι, ως στελέχη-κομματάρχες, έχουν τους ψηφοφόρους στο… βρακί τους! Και την απόδειξη τη βλέπουν. Τι ποσοστό είχε η ΝΔ το 2009 και πόσο έχει σήμερα; Από το 6%, εξάλλου, ο Κουβέλης μόλις και διασώθηκε στο 1%.