Ασπίδα προστασίας για τον Σαββίδη απλώνει στην Τούμπα ο νέος πρόεδρος

Το αντιλήφθηκαν και όσοι παρακολούθησαν τον επαναληπτικό του «δικεφάλου» με τη Ζίμπρου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Παρά την άνετη πρόκριση με το εμφατικό 4-0, οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα για την απόκτηση παικτών. «Κάντε καμιά μεταγραφή», προέτρεπαν οι οργανωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ και ακολουθούσαν οι υπόλοιποι.

Έτσι, επιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ μας, αλλά και οι προβλέψεις μας εδώ και δύο χρόνια για τις δυσκολίες που επρόκειτο να αντιμετωπίσει ο Ιβάν Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από τον αγώνα με την Καλλονή το αντιλήφθηκε και ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» όταν δέχθηκε τη σκληρή κριτική ενός οπαδού, τον οποίο φέρεται να έσπρωξαν άτομα που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία. Γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις και από άλλους οπαδούς που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Η γενίκευση της έντασης απετράπη την τελευταία στιγμή, αλλά το περιστατικό θορύβησε τον Σαββίδη. Το απέδειξε με την πολύωρη έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής.

Οι τρεις κινήσεις τακτικής

Για να αποφύγει επανάληψη του φαινομένου, ο Σαββίδης και το επιτελείο του προχώρησαν σε μια σειρά κινήσεων τακτικής. Αφενός επισκέφθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό, με ενορχήστρωση της επικοινωνιακής προώθησης του αιτήματος για τη ρύθμιση των χρεών. Με ξεκάθαρο στόχο να φτάσει το μήνυμα στον κόσμο ότι η διοίκηση της ομάδας επιχειρεί να ξεχρεώσει και να προχωρήσει άμεσα στην οριστική εξυγίανση. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, το βασικό επιχείρημα του Σαββίδη ήταν ότι «εγώ σώζω τον ΠΑΟΚ από την κατάρρευση και πληρώνω τα χρέη άλλων».

Η δεύτερη κίνηση τακτικής είχε πρωταγωνιστή τον Ιάκωβο Αγγελίδη. Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ πήρε την μπάλα στα πόδια του με στόχο να δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι εκείνος κάνει κουμάντο στην Τούμπα και πως δεν αποτελεί απλά έναν άνθρωπο του Σαββίδη. Με τη στάση του ο Αγγελίδης θέλει να δείξει ότι λειτουργεί αυτόνομα, άρα δεν τον εμποδίζει κάποιος για την απόκτηση ενός ή δύο παικτών που θα ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ και θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του.

Η τρίτη κίνηση σχετίζεται με τη δεύτερη. Στην Τούμπα επιδίδονται εδώ και μία εβδομάδα σε ένα σαφάρι για την πραγματοποίηση μεταγραφών της τελευταίας στιγμής. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποτελεί μια επιλογή, ο Γιώργος Καραγκούνης έρχεται ως εκλεκτός του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά ο κόσμος θέλει και ποιοτικές προσθήκες από το εξωτερικό. Έτσι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρεθεί ξαφνικά με επιπλέον τέσσερις παίκτες.

Εξελίξεις για προπονητικό και γήπεδο

Από κει και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις και στο θέμα του γηπέδου, αλλά και σε εκείνο για το προπονητικό κέντρο. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Ιβάν Σαββίδης έθιξε το θέμα στη συζήτησή του με τον Γιώργο Ορφανό. Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη ανέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ περιμένει ανάλογη οικονομική ενίσχυση με του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ από την Περιφέρεια Αττικής και θα θέσει ανάλογο αίτημα και στον Απόστολο Τζιτζικώστα με επιχείρημα ότι «κι εμείς θέλουμε χρήματα για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις της Τούμπας και τις παροχές μας στον κόσμο».


Σχολιάστε εδώ