Αναστάτωση με τα «μπρος – πίσω» του Α/ΓΕΕΘΑ…

Επίσης τόνιζε ότι, αναμφισβήτητα, η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι πως «θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των ΕΔ πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου του 2012, όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ».

Με το που «σηκώθηκε» η ανακοίνωση στον αέρα, επικράτησε πανικός. Μαξίμου και ΥΕΘΑ έγιναν έξαλλοι, αφού το θέμα πήρε αμέσως διαστάσεις και έγινε χαμός στο διαδίκτυο. Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν, άλλοι μιλούσαν για «σύγκλιση» Κωσταράκου – Τσουκαράκη, άλλοι για κίνηση Κωσταράκου προκειμένου να διαφυλάξει την υστεροφημία του, άλλοι για γκάφα κ.λπ. Επί της ουσίας, βέβαια, η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δεν έλεγε τίποτε παραπάνω από το αυτονόητο, ωστόσο θεωρήθηκε «πολιτικής υφής» παρέμβαση, εξ ου και οι κυβερνητικές αντιδράσεις. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες και αφού εκλήθη ο Α/ΓΕΕΘΑ από τον ΥΕΘΑ, ο οποίος του εξέφρασε την «έντονη ενόχληση» της κυβέρνησης, ο Αρχηγός τα πήρε όλα πίσω και με νέα ανακοίνωση μας πληροφορούσε ότι όλα όσα γράφτηκαν στην πρώτη ανακοίνωση ήταν απλώς «απόψεις» που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στα πλαίσια πρωινής ενημέρωσης και «παρουσιάσθηκαν εκ παραδρομής με μορφή ανακοίνωσης Τύπου»… Η αλήθεια είναι ότι πολλά στελέχη απογοητεύτηκαν -και δικαίως- από τα «μπρός – πίσω» του Α/ΓΕΕΘΑ…

Στο μεταξύ, άμεση ήταν και η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, που με μια «σκληρή» ανακοίνωση, την Πέμπτη 28 Αυγούστου, απευθυνόμενη στον στρατηγό Κωσταράκο, αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Την κρίσιμη τούτη στιγμή του ορυμαγδού της νέας οικονομικής αφαίμαξης των συναδέλφων, που φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, παρακαλούμε, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας, να υψώσετε το θεσμικό ανάστημά σας και να σταθείτε απέναντι στους καπηλευτές μας, που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς…». Βέβαια, η ανακοίνωση εκδόθηκε όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε «ανακρούσει πρύμναν…».


Σχολιάστε εδώ