Φοβούνται κτύπημα και πάνε στο Παρίσι

Κι ενώ αρχικά διέρρευσε ότι η συνάντηση θα γίνει σε ξενοδοχείο, τελικά –και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές– το… τσεκ απ θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία μας στη γαλλική πρωτεύουσα. Λες και η εικόνα θα αλλάξει.

Εκεί, μάλιστα, οι υπουργοί (Χαρδούβελης, Δένδιας, Βρούτσης και Σταϊκούρας συν τους γενικούς γραμματείς και τα διευθυντικά στελέχη) που θα δώσουν πλήρη αναφορά στους «τροϊκανούς» για την υλοποίηση των μνημονιακών ανατροπών που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας, θα βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των δύο… κατασκόπων (Πρωτόπαπα και Πιερρακάκη, που θα στείλει στο Παρίσι ο συγκυβερνήτης Β. Βενιζέλος, ο οποίος θέλει να ξέρει το τι θα συζητήσουν οι υπουργοί με την «τρόικα», γιατί ίσως να μην εμπιστεύεται τον συνέταιρό του…).

Γιατί μετακόμισαν στο Παρίσι

Υπάρχουν πληροφορίες που δίνουν άλλη διάσταση στην επιλογή του τόπου της συνάντησης με την «τρόικα» εκτός Ελλάδος, πέραν της απόφασης να μετακομίσει στη γαλλική πρωτεύουσα, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε ειρηνικές περιόδους, με το σκεπτικό ότι κάθε φορά που έρχεται η «τρόικα» αυτό επηρεάζει… ψυχολογικά τον κόσμο και φουντώνει την οργή του κατά της κυβέρνησης.

Λέγεται συγκεκριμένα ότι η Αστυνομία (Αντιτρομοκρατική, Ασφάλεια κ.λπ.) είχε πληροφορίες ότι σχεδιάζεται κτύπημα –πιθανότατα ως αντίδραση για τη σύλληψη του Μαζιώτη– κατά των μελών της «τρόικας» και επειδή, όταν βρίσκονται στην Αθήνα, κινούνται σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, εκτιμήθηκε προφανώς ότι τα μέτρα προστασίας τους δεν θα παρείχαν την απόλυτη ασφάλεια και κάλυψη. Τις πληροφορίες αυτές είχαν, κατά μια πληροφορία, και οι Αμερικάνοι.

Εξάλλου, σοβαρή πηγή υποστηρίζει ότι οι «τροϊκανοί» είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση επειδή δεν έδωσε λύση στο θέμα των καθαριστριών, με αποτέλεσμα να τα… ακούνε, όταν πήγαιναν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ως γνωστό έχουν από μήνες κατασκηνώσει έξω από αυτό. Και αυτή η κατάσταση φορτίζει τις φωνές εναντίον τους.

Ούτε καν μας υπολογίζουν

Στο μεταξύ, απόδειξη του πόσο μετράνε την κυβέρνηση, είναι το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει οι δανειστές μας –ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα– συζητήσεις για το τι μπορεί να γίνει με τη ρύθμιση του χρέους, χωρίς εμάς!

Επίσης έχει προγραμματισθεί σύσκεψη κορυφής των δανειστών μας στην Ουάσινγκτον για τα «κόκκινα» δάνεια και πάλι χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης!

Αυτή η συμπεριφορά πως λέγεται, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε αντιπρόεδρε;


Σχολιάστε εδώ