στα ενδότερα των ομάδων

• Γεννούν και τα κοκόρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αποδεικνύει και η μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποδεικνύεται εξαιρετικός μάνατζερ και παραδίδει μαθήματα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας οργανισμός!

• Οι «ερυθρόλευκοι» απογειώνουν τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών τους και τους μοσχοπουλούν στο ανώτερο σημείο που μπορούν να πιάσουν στη διεθνή αγορά. Το απέδειξαν και με τον Κώστα Μήτρογλου και με τον Κέβιν Μιραλάς και με τον Λιούμπομιρ Φέισα και τώρα με τον Σάμαρη!

• Ο άλλοτε μέσος του Πανιωνίου, που πήγε στη Νέα Σμύρνη επειδή εκδιώχθηκε από την Παναχαϊκή, μέσα σε λίγες ώρες έγινε η τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα. Και μιλάμε για έναν παίκτη που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο των οπαδών του Ολυμπιακού επειδή πέρασε τις διακοπές του με τον Κώστα Κατσουράνη.

• Η επιτυχία του Ολυμπιακού με τον Σάμαρη και την επικείμενη πώληση του Κώστα Μανωλά αύξησε το τελευταίο διάστημα τα σχόλια στο διαδίκτυο για την ικανότητα του Μαρινάκη στο μάνατζμεντ. Αναμένεται, μάλιστα, να γίνουν ακόμα περισσότερα τα καλά λόγια για την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», όταν αναλάβει ο Γιάννης Μώραλης τον Δήμο Πειραιά.

• Μέχρι και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφτηκε η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, αλλά όπως προέκυψε από τις αναφορές σε αρκετά ΜΜΕ, οι «ερυθρόλευκοι» υπέπεσαν σε ολίσθημα. Αλλοίωσαν τα λόγια του Παναγιότατου, με συνέπεια να πέσει πολύ κράξιμο και από τα ηλεκτρονικά και από τα έντυπα Μέσα.

• «Έχετε αποδείξει ότι η ευγενής άμιλλα και ο ευγενής αγώνας είναι ο στόχος και είστε νικητές», φέρεται να είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. «Στο θέμα των ποδοσφαιρικών αγώνων και του αθλητισμού ο στόχος δεν πρέπει να είναι πάντοτε η νίκη, αλλά ο ευγενής αγώνας, η ευγενής άμιλλα. Ο αθλητισμός είναι κάτι που εξευγενίζει τον άνθρωπο», ήταν τα πραγματικά λόγια του Βαρθολομαίου…

• Το ερώτημα που έθεσαν τα περισσότερα ΜΜΕ αφορούσε το ενδεχόμενο να υπήρχε κίνητρο πίσω από την αλλοίωση ή αν επρόκειτο απλά για ένα ανθρώπινο σφάλμα.

Όπως και να ‘χει, πάντως, η ομάδα του Πειραιά δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα στο πρεστίζ της από την επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να συνδράμει με τον καλύτερο τρόπο το φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

• Διότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδειξε ευθέως την πρόθεσή του να στηρίξει τις προσπάθειες του Βαρθολομαίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την αμέλεια ή την πρεμούρα κάποιων συνεργατών, όμως, επισκιάστηκε άλλη μία κοινωνική δράση του Μαρινάκη.

• Γενικά, πάντως, ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» δείχνει σε κάθε ευκαιρία την πρόθεσή του να συνεισφέρει οικονομικά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε όσους συνανθρώπους μας χρειάζονται βοήθεια. Το απέδειξε και με τη διεξαγωγή του φιλικού την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας υποδέχθηκαν την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

• Στο ίδιο ματς επιβεβαιώθηκε και ο σεβασμός του Μαρινάκη σε όσους έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό και ο ισπανός τεχνικός έγραψε τη δική του ιστορία στον Πειραιά. Το αναγνωρίζουν και οι οπαδοί με τα συνεχή συνθήματα υπέρ του Βαλβέρδε παρά το γεγονός ότι και ο Μίτσελ βρίσκεται πλέον στην καρδιά τους.

• Σε καλή κατάσταση φαίνεται ότι είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ΑΕΚ στο φιλικό με τη Νίκη Βόλου, αλλά και γενικότερα από τη δουλειά που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» στην προετοιμασία. Σε κάθε συζήτησή του, ο Νικαιώτης εμφανίστηκε σίγουρος για την κατάκτηση της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

• Όνειρα ακόμα και για κατάκτηση του κυπέλλου κάνουν στην «Ένωση», αν και αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στη δεύτερη διοργάνωση και επικεντρώνονται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και άρα της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμα και ο Τραϊανός Δέλλας προτίμησε να μιλήσει για την πορεία στο πρωτάθλημα ενώ για το κύπελλο αρκέστηκε απλώς να πει ότι οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται.

• Ο στόχος, πάντως, από την πλευρά της διοίκησης είναι ξεκάθαρος: Ο Μελισσανίδης ορέγεται την επιστροφή της ΑΕΚ στις διεθνείς διοργανώσεις από τη Φούτμπολ Λιγκ και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από το κύπελλο. Με απαραίτητη προϋπόθεση την ενίσχυση του ρόστερ, αν και κριτήριο αποτελούσε για τους ανθρώπους του «δικέφαλου» το χθεσινοβραδινό φιλικό με τη Ρόμα.

• Το θετικό για τον Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του έρχεται από τον ξεσηκωμό των οπαδών, οι οποίοι ξεπέρασαν το πάγωμα στην αρχή του καλοκαιριού και εμφανίζονται πλέον αισιόδοξοι και για την πορεία της ομάδας, αλλά και για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάπως έτσι ξεπέρασαν τα εισιτήρια διαρκείας τον αριθμό ορόσημο των 8.000.

• Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ιδιαίτερα δυσάρεστα είναι τα μαντάτα από τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη. Οι «κίτρινοι» αποφάσισαν τον υποβιβασμό τους στη Γ’ Εθνική, άρα και τη λύση της ΠΑΕ, όπως έπραξαν πριν από έναν χρόνο οι άνθρωποι της «Ένωσης».

• Με τη διαφορά, βέβαια, ότι στην ΑΕΚ υπήρχε η εγγύηση του Μελισσανίδη, ωστόσο στον Άρη λείπει ένας ισχυρός οικονομικά παράγοντας, ικανός να βγει μπροστά, να εμπνεύσει και να βάλει τις βάσεις της αναγέννησης. Παράλληλα οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης είναι υπερχρεωμένοι και ως ερασιτεχνικό σωματείο και δύσκολα θα καταφέρουν να βάλουν χρήματα στο ταμείο τους δίχως να προλάβουν να τα κατασχέσουν οι πιστωτές τους.

• Μέσα σε όλα αυτά, η ΕΠΟ και ο Γιάννης Αλαφούζος εξακολουθούν να σκοτώνονται σε όλα τα επίπεδα. Με την Ομοσπονδία να απαντάει σε κάθε θέμα που ανοίγει έμμεσα ή άμεσα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

• Με την κόντρα να απειλεί άμεσα την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, διότι ο Αλαφούζος δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα, ακόμα και με κίνδυνο να το σπάσει. Αλλά και από την ΕΠΟ δεν πάνε πίσω, αφού δείχνουν ξεκάθαρα ότι αποκλείεται να αφήσουν το γάντι να πέσει κάτω.


Σχολιάστε εδώ