Ο… γάιδαρος φταίει και όχι το σαμάρι…

Με δύο λέξεις τα λέει όλα στους ανεγκέφαλους που διαθέτουν τόση φαιά ουσία, όση χρειαζόταν για να φτιάξουν το ανεπανάληπτο έκτρωμα που λέγεται ΕΝΦΙΑ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης. «Τα λάθη δεν είναι μόνο φοροτεχνικά, κυρίως είναι σοβαρά λάθη άσκησης φορολογικής πολιτικής. Οι άμεσες τροποποιήσεις του νέου “διπλού χαρατσιού”, θα πρέπει να εστιάσουν στην τωρινή ικανότητα του πολίτη και λιγότερο στο τι κατάφερε να κατέχει».

Τι επισημαίνει ο κ. Κορκίδης; Ότι θέμα πολιτικής επιλογής είναι το πρόβλημα. Δεν φταίει δηλαδή το σαμάρι (οι τεχνοκράτες και οι γραφειοκράτες που έγραψαν το νομοσχέδιο) αλλά ο… γάιδαρος, δηλαδή οι πολιτικοί και εν προκειμένω πρώτος ο υπουργός Οικονομικών, ο σημερινός και ο προηγούμενος. Και, βεβαίως βεβαίως (για να θυμηθούμε τον αξέχαστο ηθοποιό Τσαγανέα), ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος και όλη η παρέα του Μαξίμου που ήξερε τι περιέχει το πακέτο με τον… δυναμίτη, τον ΕΝΦΙΑ.

Ας μην κάνουν λοιπόν, τώρα που έσκασε ο… δυναμίτης, τις μωρές παρθένες και ας φροντίσουν να τα αλλάξουν όλα. Αν, φυσικά, το θέλουν και έχουν την άδεια της «τρόικας», πριν καταρρεύσει ό,τι έχει απομείνει μισοόρθιο…


Σχολιάστε εδώ