Οι τέσσερις κόκκινες γραμμές του Αλέξη Τσίπρα

Ακούει όλους -αυτό είναι το πλεονέκτημά του όπως διαπιστώνουν οι συμμετέχοντες σε αυτές τις συσκέψεις- με στόχο να έχει μια συνολική εικόνα της κατάστασης σε όλους τους χώρους, εκεί που μετρώνται στην πράξη οι αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης, που έχουν φέρει χιλιάδες λουκέτα και στρατιά ανέργων, εργαζομένων και επαγγελματιών. Στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επικεντρωθεί, ως είθισται, στις κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία όταν πάρει από τον ελληνικό λαό το διαβατήριο για το Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της Κουμουνδούρου, τέσσερις θα είναι οι μεγάλες τομές-αλλαγές που θα εξαγγείλει και για τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται:

1) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, νέο φορολογικό σύστημα, δίκαιο και μόνιμο, με αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και για την πρώτη κατοικία στις 200.000 ευρώ, λόγω της μεγάλης πτώσης των αντικειμενικών αξιών -αν δεν είχε καταρρεύσει η αξία των ακινήτων η αρχική σκέψη ήταν το αφορολόγητο να είναι στις 300.000 ευρώ. Επίσης, περιουσιολόγιο και διαρκές πόθεν έσχες.

2) Διαπραγμάτευση του χρέους με βάση τις δυνατότητες της χώρας και της κοινωνίας.

3) Τράπεζες και «κόκκινα δάνεια» και

4) Προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κυβερνητικό πρόγραμμα

Παράλληλα, οι κομματικές συσκέψεις γίνονται με βάση ένα κείμενο κορμό όπου κατατίθενται προτάσεις και εναλλακτικές επιλογές, διαμορφώνεται το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια θα καταλήξει στην τελική του μορφή από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και το Πολιτικό Γραφείο.


Σχολιάστε εδώ