Μεσάζοντες και για το ΕΣΠΑ!

Υπονομευτές της Ελλάδας

Σας θυμίζει κάτι αυτό που επισήμανε ο καθηγητής Γκέρτνερ; Μια λανθασμένη γνωμοδότηση από τους τρεις μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης (Standard & Poor’s, Moody’s, Fitch) μπορεί να γίνει αυτο-εκπληρούμενη προφητεία, υπονομεύοντας σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των αγορών στην αξιοπιστία μιας χώρας, ώστε τα επιτόκια δανεισμού της να φτάσουν στα επίπεδα εκείνα που θα δικαιολογούσαν την αδικαιολόγητη υποβάθμιση.

>Στοχεύουν στη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας! Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η από κοινού χρηματοδότηση των εγχώριων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG).

>Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και θα πάρει την άγουσα για την μπουζού! Ποιος από τους πρώην αλεξιπτωτιστές της εγχώριας χρηματαγοράς, έχοντας σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε την περιουσία τρίτου με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, προκαλώντας ζημία που ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ; Υπάρχει και συνέχεια…

>Κάθε απάντηση δεκτή! Αληθεύει ότι λίγο πριν από την οριστικοποίηση του deal μεταξύ Πανγαία και Mig Real Estate ενισχύθηκαν οι συναλλαγές της τελευταίας σε χρηματιστηριακούς κωδικούς της Πήγασος ΑΕΠΕΥ; Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας υψηλόβαθμου στελέχους της τρίτης και πρώην βασικού μετόχου της δεύτερης, από τη συνεργασία τους στις πρώην ΑΤΕ ΑΧΕ, ΜΑΘΡΑ ΑΧΕ, ΣΙΓΜΑ ΑΧΕ;

>Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, αυτές των άλλων χωρών διαμορφώνουν την εξωτερική τους πολιτική με κριτήριο την προάσπιση των εθνικών τους συμφερόντων και όχι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης! Μέχρι και τις κακές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας φαίνεται να επικαλούνται κάποιοι εκ του οικονομικού επιτελείου, φοβούμενοι τυχόν απεμπλοκή της Μόσχας από τον εν εξελίξει διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

>Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Με δεδομένο ότι τα κεφάλαια των συστημικών τραπεζών που χάνονται από τις ζημίες ή τις απομειώσεις, καλύπτονται από τις εγγυήσεις των φορολογουμένων κατά τη διαδικασία των ανακεφαλαιοποιήσεων, αναρωτιόμαστε αν το τίμημα πώλησης της θυγατρικής της Eurobank Ergasias (PJSC Universal Bank) στην Ουκρανία θα καλύψει τουλάχιστον τα χρήματα που διοχετεύτηκαν προς αυτή κατά την τελευταία πενταετία.

>Μάχη εξασφάλισης μιας καρέκλας με παχυλό μισθό, για τρία επιπλέον χρόνια, φέρεται να δίνει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ κ. Σακελαρίου! Ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη.

>Φωτογραφίζει κάτι ή μας φαίνεται; Γιατί στη διακήρυξη του διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έπρεπε να υπάρχει απαραιτήτως ο όρος να βρίσκεται εντός του μικρού δακτυλίου και σε απόσταση κάτω του ενός χιλιομέτρου από σταθμό του ΜΕΤΡΟ;

>Προς ικανοποίηση του νέου ιδιοκτήτη; Είναι γεγονός πως η διοίκηση της Eurolife Ασφαλιστικής, προκειμένου να πουλήσει το μαγαζί άνευ βαρών, αναμένεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους της;

>Τέτοιο μένος κατά της ακτοπλοϊκής εταιρείας NEL δεν έχουμε ξαναδεί! Στο κόλπο του οριστικού ναυαγίου της έχουν μπει και κάποιες δημοσιογραφικές παλλακίδες, που για χάρη των νταβατζήδων τους μεγεθύνουν κάθε πρόβλημα των πλοίων της, όπως αυτό στον καταπέλτη του «European Express», εξαφανίζοντας παράλληλα κάθε αρνητική είδηση από τα αντίπαλα στρατόπεδα, όπως εκείνες που έχουν να κάνουν με φωτιές εν πλω, μηχανικά προβλήματα κ.λπ.

>Θέλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με το μέρος τους! Ένα από τα σημεία του πλάνου αναδιάρθρωσης της Εθνικής, που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, είναι ο περιορισμός -αλλά όχι η απαγόρευση- της χρησιμοποίησης των κρατικών ενισχύσεων για διαφημιστικούς σκοπούς.

>Από πού και έως πού κάποια μίσθαρνα γιουσουφάκια του οικονομικού ρεπορτάζ διαρρέουν πως οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ Ασφαλιστικής είναι ανακουφισμένοι από την πώλησή της στη γερμανική ERGO; Οι περισσότεροι εξ αυτών έσπευσαν άρον άρον να επιστρέψουν από τις διακοπές τους, αφού το κλίμα της αβεβαιότητας παραμένει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

>Ε όχι και τοποθετήσεις της τάξης ορισμένων εκατοντάδων ιδίων μετοχών, αξίας μόλις κάποιων χιλιάδων ευρώ, να θεωρούνται ως στήριξη των βασικών τους μετοχών! Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου, ως insider της Τιτάν, προέβη μεταξύ 7/8/2014 και 10/8/2014 σε αγορά 400, 600 και 600 κοινών μετοχών της εταιρείας, συνολικής αξίας 7.904 ευρώ, 11.383,60 ευρώ και 11.610 ευρώ αντίστοιχα.

>Από δύσκολο έως ακατόρθωτο το εγχείρημα της Autohellas για την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της δανείου! Μένει να δούμε αν η διοίκησή της έχει κάνει τα κουμάντα της και θα εκπλήξει ευχάριστα τους μετόχους της.

>Ήμουν νιος και γέρασα! Για να δούμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν προκειμένου να ενοποιηθούν οι δύο εταιρείες που διαχειρίζονται επαγγελματικά την περιουσία του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, της ΑΕΔΑΚ ασφαλιστικών οργανισμών και της ΕΔΕΚΤ;

>Γιατί, άραγε; Αληθεύει ότι από την εκτίμηση της εύλογης αξίας των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ εξαιρέθηκαν αφενός οι εδαφικές εκτάσεις στις οποίες γίνεται εξόρυξη λιγνίτη και αφετέρου οι τεχνητές λίμνες των υδροηλεκτρικών σταθμών;

>Καλά τα προσύμφωνα, όμως δεν εγγυώνται την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, ενώ ενίοτε χρησιμοποιούνται για να παραπληροφορούν το επενδυτικό κοινό! Αυτό έχουμε να επισημάνουμε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Γ. Ε. Δημητρίου, που διεξήγαγε τις σχετικές διαπραγματεύσεις με τη Secure Property Development.

>Περιμένει κάποια καλύτερη πρόταση ή θέλει να αναγκάσει μερικούς από τους υποψήφιους γαμπρούς να αποχωρήσουν; Γιατί ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης έκρινε απαραίτητη τη μετάθεση της ημερομηνίας, εντός της οποίας οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα υποβάλλουν σχόλια επί της προκήρυξης δημοπράτησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου;

***

Μένοντας στους τύπους, έχασε την ουσία! Αν και το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ορθώς κάλεσε τον υποψήφιο επενδυτή Intralot να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά, εντούτοις δεν έθεσε τον πήχη σε ένα συγκεκριμένο ύψος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που δεν ξεπερνά κατά πολύ τα 5,25 εκατ. ευρώ της αρχικής πρότασης.

===

Κουίζ νούμερο 1!

Σε ποιό επενδυτικό fund, με έδρα το Λουξεμβούργο, σπεύδει να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του ο κ. Παπαμαρκάκης, που εμπλέκεται στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων; Σε ποιον επιχειρηματία, που διατηρεί ανοιχτή υπόθεση με τη Δικαιοσύνη για απάτη, πουλά, με το υπόλοιπο της συναλλαγής να αγγίζει τα 180.000 ευρώ; Υπάρχει και συνέχεια…

***

Τον δρόμο τον δείχνουν οι Κύπριοι

Ακούει κανείς εδώ στο Ελλαδιστάν; Σε αντίθεση με τις ηγεσίες των περισσότερων εγχώριων φορέων της αγοράς κ.λπ., που κάνουν τους τσάμπα μάγκες στα τηλεπαράθυρα, αλλά μόλις κλείσουν οι κάμερες βάζουν την ουρά στα σκέλια, ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτούμενων της Κύπρου προχώρησε σε αγωγές κατά των τραπεζών για όλες τις παράνομες διαχρονικά επιπρόσθετες χρεώσεις που επέβαλλαν στα δάνεια, στους τρεχούμενους λογαριασμούς, σε πιστωτικές κάρτες και όχι μόνο.

***

Αλήθεια, κύριε Στουρνάρα, ποιος ευθύνεται που οι ελληνικές τράπεζες έχουν λίγα επιλέξιμα ενέχυρα, με αποτέλεσμα να αναμένεται να επωφεληθούν ελάχιστα από το νέο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ; Και μη μας πείτε το γνωστό παραμύθι της χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, γιατί κρύβει σκελετούς στις ντουλάπες, που δεν είναι άλλοι από τα «κόκκινα» δάνεια.

***

Τους περιμένει πάντα μια θέση…

Έτσι και σε πάει το σύστημα και δεν του δημιουργείς πρόβλημα, προσαρμόζεις τα πιστεύω σου, είσαι υπάκουο παιδί και έχεις αποδείξει ότι εκτελείς ασυζητητί τις επιθυμίες του, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα πας χαμένος, πάντα θα υπάρχει μια θέση για σένα. Περιπτώσεις ων ουκ έστιν αριθμός. Σε όλους τους χώρους. Από την πολιτική, την οικονομία, τον πανεπιστημιακό χώρο, την Ακαδημία, μια θέση παντού. Ζωντανό παράδειγμα ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου. Δεν πρόλαβε να φύγει από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας και προσελήφθη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Capital Product Partners του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.


Σχολιάστε εδώ