Κάλεσμα για ένα νέο ξεκίνημα

«Βιώνουμε αρκετά χρόνια τώρα, μια “νέα, βίαιη πραγματικότητα” με οικονομική συνήθως μάσκα», αναφέρουν στη διακήρυξή τους.

«Η κατάσταση αυτή έχει σχεδόν διαλύσει τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις απειλώντας σοβαρά την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια. Τείνει όμως, δυστυχώς, να εξαφανίσει αξίες και να κλονίσει έθιμα που, αν χαθούν, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως κυρίαρχο κράτος και ως κοσμοϊστορικό έθνος».

Σε άλλο σημείο σημειώνουν: «Οι περιβόητες, δήθεν ανώνυμες αγορές, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του “σοκ και δέος”, έχουν δημιουργήσει μια απάνθρωπη κοινωνική και οικονομική κόλαση και παγκόσμια αστάθεια». Κατόπιν αυτών, τονίζουν, «καθίσταται επιβεβλημένη η δημιουργία μιας πραγματικής δημοκρατικής κίνησης ενότητας και αγώνα η οποία θα διαλύσει τους “καρκινικούς” μηχανισμούς και δομές σε επίπεδο ελληνικού κράτους και Ευρώπης». Θέτουν δε ως βασικές επιδιώξεις της κίνησης αυτής:

– Να αντέξουμε τις κοινωνιο-διαλυτικές επιθέσεις της τραπεζοκρατίας με έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών ώστε να προληφθούν πιθανές κοινωνικές αναταραχές και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

– Να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας με αλλαγές στο Σύνταγμα, στο Κοινοβούλιο και στη Δικαιοσύνη, ώστε να ελέγχεται αυστηρά κάθε μορφή κομματικοκρατίας και διαπλοκής και να διασφαλίζεται η εύρυθμη, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία της κρατικής μηχανής.


Σχολιάστε εδώ