ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Όταν στις αρχές του 2012 ο Αντ. Σαμαράς είχε κάνει το περίφημο… «παιδομάζωμα» από τον ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.λπ.) είχε επικοινωνήσει τότε με τον Κ. Καραμανλή για να τον ενημερώσει σχετικά. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού ήταν «πάρε όποιον θέλεις, αλλά σε καμιά περίπτωση τον Καρατζαφέρη». Ως εκ τούτου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που έχει ξεκινήσει, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, περί συμπόρευσης ή συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό διότι ο κ. Καρμανλής δεν έχει αλλάξει άποψη σε σχέση με το 2012, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αντιδράσει δημόσια στις όποιες εξελίξεις.

Το κλίμα οργής που επικρατεί στην κοινωνία, λόγω της αντιλαϊκής και αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει υποχρεώσει υπουργούς και υφυπουργούς να περιορίσουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ορισμένοι εξ αυτών τις έχουν σχεδόν καταργήσει και περιορίζονται σε κλειστές συγκεντρώσεις προκειμένου να αποφύγουν αποδοκιμασίες ή και προπηλακισμούς. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν τους ανοιχτούς χώρους, όπου η προστασία από την Αστυνομία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις στην Παναγία της Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο… γενικός γραμματέας Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου Σπ. Σπύρου. Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τα προ κρίσης συνωστίζονταν υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι κ.ά., αυτή τη φορά δεν ήταν ούτε ένας…

Ο τελευταίος που θα περίμενε κανείς να αντιδράσει στο προσκλητήριο του Άδ. Γεωργιάδη για… επιστροφή στις ρίζες ήταν ο Γ. Βουλγαράκης. Δεδομένου ότι η πρόσκληση σε καμιά περίπτωση δεν είχε αποδέκτη τον ίδιο. Τελικά ήταν ο πρώτος που αντέδρασε προεξοφλώντας την… αποτυχία του εγχειρήματος (…ο θεός να το κάνει). Ο λόγος; Απλός. Αν ο Γ. Καρατζαφέρης αποφασίσει να επιστρέψει, ή έστω να συνεργαστεί, με τη Νέα Δημοκρατία εξανεμίζονται οι ελάχιστες ελπίδες που έχει ο κ. Βουλγαράκης να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική. Αφού, οι πληροφορίες λένε ότι, έχει ξεκινήσει προ πολλού συζητήσεις με τον κ. Καρατζαφέρη να είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ.

Σε άλλο κόσμο φαίνεται να ζει ο «Ριζοσπάστης», η άλλοτε δυναμική εφημερίδα του ΚΚΕ. «Οι ροδακινοπαραγωγοί να αντιπαλέψουν την πολιτική του Ευρωμονόδρομου», ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος. Μόνοι τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται ο μπροστάρης; Ο οποίος θα πείσει και θα ξεσηκώσει τον λαό, με πρώτους αυτούς που έχουν πληγεί άγρια την εξάχρονη λαίλαπα που δεν λέει να σταματήσει και αντίθετα τα μποφόρ αυξάνονται. Άλλο, λοιπόν, είναι το πρόβλημα, αγαπητέ «Ριζοσπάστη». Καλοί οι φετφάδες, αλλά δεν αρκούν…

Διαβάζοντας την παρακάτω (προαναγγελία) στα «κοινωνικά» της «Καθημερινής»: «Τετάρτη 27 Αυγούστου, 6 το απόγευμα, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, η οικογένειά του θα αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο του», διερωτήθηκα, με κάθε σεβασμό στη μνήμη του πολιτικού της Κεντροδεξιοαριστεράς, ποιον σκοπό εξυπηρετεί; Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι ότι έγινε ως πρόσκληση για συγκέντρωση, με αφορμή και το γεγονός ότι ο γιος του Μίλτος εκλέχθηκε με το Ποτάμι ευρωβουλευτής.


Σχολιάστε εδώ