Δεν θέλουν εκλογές, αλλά νέα εσωκομματικά δεδομένα

Οι συνομιλητές μας έλεγαν ότι λίγο πολύ εκπρόσωποι όλων των φυλών και τάσεων της ΝΔ «βγήκαν από δεξιά» στο Μαξίμου για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό «να αλλάξει ρότα, όσο είναι νωρίς». Δεν είναι τυχαίο ότι το Μαξίμου πιάστηκε στον… «ύπνο» εξαιτίας και της ασθένειας που κράτησε τον κ. Σαμαρά κλινήρη στο «Costa Navarino».

Το μήνυμα είναι σαφές από τους 38, ειδικά τώρα που διαμορφώνονται νέα δεδομένα στην πυραμίδα του κόμματος, δεδομένου ότι ο Σταύρος Δήμας παραμένει αποστασιοποιημένος από τις εξελίξεις, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πηγαίνει στις Βρυξέλλες. Όπως εξηγούν στελέχη της γαλάζιας ΚΟ, ο Σαμαράς πρέπει να αποδείξει ότι εργάζεται για το καλό της παράταξης και της πατρίδας εμπράκτως. Αν συνεχιστεί η εικόνα πως η ΝΔ είναι όμηρος του «συστήματος Σημίτη» ή πολιτική ορντίναντσα του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμάται πως:

1. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συσπειρώσει τους αμφισβητίες που θα ρίξουν τον Σαμαρά ή θα διασπάσουν το κόμμα.

2. Παρότι δεν το θέλει, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα προσκληθεί από τη βάση της ΝΔ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει άμεσα σε συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος στις αρχές της μιας κι ενιαίας κεντροδεξιάς πανδημοκρατικής παράταξης.

3. Δεν θα αποφευχθεί το «ατύχημα», θα ανατραπεί ο Σαμαράς και θα κληθούν άλλα προβεβλημένα στελέχη της παράταξης να σώσουν την κατάσταση ακόμα και με εμβαλωματικές λύσεις που δεν θα αποτρέψουν, ωστόσο, τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ