Απίστευτα αλλά… αληθινά…

• Ένα εστιατόριο στη Σαγκάη έχει περισσότερους από 12 σερβιτόρους και μάγειρες ρομπότ. Εκείνα ξέρουν να μιλούν, να χαιρετούν τους πελάτες, να σερβίρουν και να μαγειρεύουν. Ακόμα, δεν αρρωσταίνουν, δεν παίρνουν άδεια και μπορούν να εργαστούν, ύστερα από φόρτιση δύο ωρών, μέχρι και πέντε ώρες. Η ιδέα ξεκίνησε όταν η κόρη του ιδιοκτήτη ζήτησε ένα ρομπότ να τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Έτσι κατασκεύασε και για το εστιατόριο και του κόστισε 40.000 γουάν, δηλαδή 6.500 δολάρια.

• Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ερασιτεχνικών ομάδων στο Περού διεκόπη ξαφνικά, επειδή στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλε ένα κοπάδι από αγελάδες. Στο γήπεδο δεν υπήρχε περίφραξη, οπότε δεν δυσκολεύτηκαν να μπουν, πιθανώς για να… βοσκήσουν. Διαιτητής και παίκτες περίμεναν μέχρι να εμφανιστεί ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης τους για να τις απομακρύνει. Όσο για τους θεατές, έδειξαν να διασκεδάζουν με την «εισβολή» των αγελάδων.

• Πωλητήριο στη γέφυρα Sellwood Bridge, μήκους 335 μέτρων και ηλικίας 88 ετών, έβαλε η αμερικανική κομητεία στο Πόρτλαντ και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας. Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και τσιμέντο, έτσι οι αρχές αποφάσισαν να την πωλήσουν, παρά να αναλάβουν το κόστος της ανακύκλωσης. Προϋπόθεση είναι ο αγοραστής να αποδείξει ότι έχει τα κεφάλαια, δικό του μέρος να την τοποθετήσει και σχέδιο ώστε η διαδικασία αυτή να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

• H Alex Lancaster και ο Tucker Blandford γνωρίζονταν εδώ και δύο χρόνια και είχαν αποφασίσει να παντρευτούν. Λίγο πριν τον γάμο η Lancaster δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πατέρας του Blandford. Της είπε ότι ο γαμπρός έπασχε από κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στη ζωή του. Μερικές βδομάδες αργότερα ο Blandford, με ένα μήνυμα, της ζήτησε συγγνώμη, αλλά το έκανε αυτό επειδή ήθελε να φύγει από τη σχέση.

• Την ημέρα που ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, χτύπησε ο συναγερμός του Λευκού Οίκου λόγω ενός εισβολέα. Ο Λευκός Οίκος κλείδωσε αμέσως και η ασφάλεια απέκλεισε τη γύρω περιοχή ψάχνοντας να βρει κάποιο επικίνδυνο πακέτο. Για όλη αυτή τη φασαρία ευθυνόταν ένα παιδάκι, το οποίο, αφού ξέφυγε από την επιτήρηση των γονιών του, τρύπωσε μπουσουλώντας στην περίφραξη του Λευκού Οίκου.

Αλεξία Καψαμπέλη


Σχολιάστε εδώ