Το εμπάργκο της Ρωσίας αυξάνει τους γρίφους και για τον… ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για τα δύο ματς με τη Ζίμπρου Κισινάου αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πάνω απ’ όλα, όμως, στην Τούμπα καίγονται για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι θεωρούν ότι μπορούν να αυξήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, που εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις, προφανώς εξαιτίας της απογοήτευσης για την περιορισμένη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κατεβάσει τον προϋπολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κάθε μεταγραφή πέρασε από κόσκινο και δίχως το κόστος που προσδοκούσαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Οι κακές γλώσσες στη Θεσσαλονίκη διέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες ότι τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ επηρέασε η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για εμπάργκο στα προϊόντα των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, ο Σαββίδης δεν ασχολείται με την αγροτική παραγωγή, αλλά δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του βρίσκεται στη Ρωσία, αναμφίβολα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εκταμίευση ή καλύτερα στη μεταφορά μικρών ή μεγάλων ποσών. «Όσα έφερε, έφερε», έλεγε τις προάλλες άνθρωπος του ΠΑΟΚ που γνωρίζει τις σκέψεις και τις κινήσεις του Σαββίδη. Σίγουρα, πάντως, ο επιχειρηματίας επηρεάστηκε από τα κανόνια των μεγάλων τουριστικών γραφείων στη Ρωσία. Μην παραβλέπουμε ότι δραστηριοποιείται στον τουρισμό και ποντάρει πολλά στους επισκέπτες από τη Μόσχα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της ίδιας χώρας.

Αναλαμβάνει ο Αγγελίδης

Τα αγωνιστικά κενά του ΠΑΟΚ εστιάζονται στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή και στις άκρες της επίθεσης. Χρειάζεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης έναν παίκτη σε καθεμία από τις προαναφερόμενες θέσεις.

Αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση των αναμετρήσεων με τη Ζίμπρου. Λογικά ο «δικέφαλος» θα πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, διότι ακόμα και αν έρθει τώρα κάποιος παίκτης, δύσκολα θα τον χρησιμοποιήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης. Εκτός και αν είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, τον οποίο εκτιμά πολύ και θέλει δίπλα του ο έμπειρος τεχνικός.

Ο νέος πρόεδρος Ιάκωβος Αγγελίδης φέρεται να έχει υποσχεθεί στον Αναστασιάδη τουλάχιστον δύο μεταγραφές. Θέλει, άλλωστε, να κερδίσει εξαρχής πόντους στην εκτίμηση των οπαδών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξασφάλισε την έγκριση του Σαββίδη για δύο παίκτες, έστω και από το μεσαίο ράφι. Όπως, όμως, λένε στην Τούμπα «και ο Μακ από το ίδιο ράφι αποκτήθηκε, αλλά όλοι τρίβουν τα μάτια τους».

Ένα άλλο ανοικτό θέμα για τον «δικέφαλο» είναι εκείνο με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός τα βρόντηξε κι έφυγε επειδή διαφωνούσε με τις τακτικές του Αναστασιάδη. Επίσημα, βέβαια, επικαλέστηκε την αδράνεια της ΠΑΕ στο ζήτημα της υπογραφής ενός συμβολαίου συνεργασίας. Αλλά το βασικό πρόβλημα του Γκαρσία δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του με τον Άγγελο.

Επειδή, λοιπόν, οι δύο τους αποκλείεται να κάνουνε χωριό, ο Αγγελίδης αναζήτησε φόρμουλα για μία διαφορετικού τύπου συνεργασία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Πάμπλο. Μόνο που ούτε προς εκείνη την κατεύθυνση βρέθηκε λύση και έτσι το σίριαλ αναμένεται να τραβήξει αρκετά.


Σχολιάστε εδώ