Ποιος θα είναι ο διάδοχος;

• Ο Δ.Α., κατά κοινή ομολογία, άλλαξε την εικόνα του υπουργείου επί τα βελτίω:

— Επανέφερε στη δέουσα θέση το κύρος των επωμίδων, που οι προκάτοχοί του είχαν στραπατσάρει.

— Σεβάστηκε την ιεραρχία.

— Διετήρησε άριστες σχέσεις συνεργασίας με τους Αρχηγούς των Επιτελείων.

— Προώθησε το λιμνάζον επί 40ετία θέμα του ΑΟΟΑ.

— Έβγαλε από την επικίνδυνη στασιμότητα, το τέλμα, την αξιοποίηση των πανάκριβων οπλικών συστημάτων που οι προκάτοχοί του είχαν, εγκληματικά, εγκαταλείψει.

— Επανέφερε τη διεξαγωγή ασκήσεων σε έναν Στρατό που είχε ξεχάσει να κρατά το όπλο του.

— Οι νατοϊκοί κ.ά. αντελήφθησαν ότι έχουν απέναντί τους έναν υπουργό Άμυνας και όχι μια καρικατούρα.

— Προώθησε τις διεθνείς σχέσεις της χώρας στον αμυντικό τομέα.

• Ποιος, λοιπόν, θα είναι ο διάδοχος;

Το θράσος του έχει ξεπεράσει τα όρια

• Του πρώην πρωθυπουργού-ολετήρα κ. Κων. Σημίτη, εννοώ. Τις πταίει; Η ατιμωρησία, βεβαίως.

• Διαφημίζεται η συμμετοχή του σε forum των «New York Times» τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, όπου θα ομιλήσει για τα αίτια της κρίσης.

• Δηλώνει («Καθημερινή» 20/7): Από το 1996 και μετά, οι κοινωνικές ομάδες που στήριζαν το πελατειακό – συντεχνιακό σύστημα αντετάχθησαν σθεναρά στην εκσυγχρονιστική προσπάθεια…

• Έχει λησμονήσει, ο ολίγος, ποιος ήταν επί 8ετία πρωθυπουργός από το 1996.

• Κλείνω με το σχόλιο του συγγραφέα κ. Αλέξη Πανσέληνου («Π» 20/7): Αυτοί οι οποίοι μας κατέστρεψαν, κλήθηκαν να μας σώσουν. Εκείνο το οποίο πασχίζουν να σώσουν είναι ο εαυτός τους και η συντεχνία τους.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕ

• Ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ…

• Ας δούμε τι έλεγε τον Ιούλιο 2012 (περιοδικό «FOCUS»): Μαζικό περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας υφίσταται η Ελλάδα.

• Λίγο ενωρίτερα (Μάιος 2011), ο τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλος, απαντών με εξαιρετική παρρησία και ειλικρίνεια, διαβεβαίωνε τους επτά ναυάρχους που ανησυχούσαν: Σε καμία περίπτωση δε θα θιγεί ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας… Ποιος είναι ο μαλακός και ποιος ο σκληρός, δεν διευκρίνισε ποτέ.

Εξ όνυχος τον Λέοντα…

• Το alter ego του κ. Γιάννου Παπαντωνίου στο ΥΕΘΑ, ο κ. Σπύρος Τραυλός (πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών), απολογήθηκε αρμοδίως για υπόθεση αντισταθμιστικών υποβρυχίων και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

• Δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει, αλλά μερικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι αποκαλύψεις περί τον πρώην υπουργό δεν θα αργήσουν. Αν δεν υπήρχε αυτό το πανάθλιο άρθρο 86 του Συντάγματος, Βενιζελείου επίνευσης, που καλύπτει την ΑΠΙΣΤΙΑ, ο πρώην υπουργός δε θα αισθανόταν καθόλου καλά.

• Εν τω μεταξύ, το ιντερνοκάναλο ON ALERT, ειδικό στα στρατιωτικά, προσφέρει δέκα ημέρες διακοπές στην Πάρο, με όλα πληρωμένα, αν αναγνώστης του ανακαλύψει παρόμοιο κατάπτυστο άρθρο σε οποιοδήποτε Σύνταγμα του κόσμου. Ακόμη και σε αυτό των Παπούα, Ζουλού ή Ζουαζιλάνδης.

Στη Σάμο το «καλό» ψωμί…

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στο Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ», στην περιοχή Κοκκαρίου Σάμου, τα εγκαίνια του μόνιμου Στρατιωτικού Αρτοποιείου της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Σάμου. Το πρότυπο αυτό αρτοποιείο θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των μονάδων της νήσου και ήδη στελεχώνεται από «επαγγελματίες» του είδους. Η ποιότητα του ψωμιού είναι, όπως μαθαίνουμε, εξαιρετική. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, ενώ παρών ήταν και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ και νυν Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Χαράλαμπος Λαλούσης.


Σχολιάστε εδώ