Πληρώνουν οι αγρότες μας το γκρέμισμα των συμφωνιών για τον South Stream και τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Και θυμίζουν τον υπουργό του Αναστασιάδη που έτρεχε καθυστερημένα στη Μόσχα να ζητήσει οικονομική βοήθεια, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσιζε το «κούρεμα» των καταθέσεων στη δυστυχή Κύπρο! Φαίνεται όμως πως ο Βλαδίμηρος δεν ξεχνά την ευκολία με την οποία Σαμαράς και Βενιζέλος στήριξαν, κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, την «εκλεκτή» της Άνγκελας Μέρκελ, νέα ουκρανική, προκλητικά αντιρωσική, κυβέρνηση. Όπως δεν ξεχνά και την πλήρη αναστροφή, εναντίον της Ρωσίας ουσιαστικά, της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μετά την πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Και εδώ τίθεται ένα υποθετικό μεν, πλην όμως πραγματικά μεγάλο, ερώτημα εκ των υστέρων: Αν -λέμε «αν»- είχαν οριστικοποιηθεί και ολοκληρωθεί οι δρομολογημένες από τον Κώστα Καραμανλή συμφωνίες, τόσο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη όσο και για τον South Stream, θα ήταν σήμερα ίδιες οι αποφάσεις του Πούτιν; Με άλλα λόγια, δεν θα ήταν πολύ πιο πιθανό μια τέτοια προσέγγιση Ελλάδας – Ρωσίας να είχε δημιουργήσει εύλογους προβληματισμούς στον Πούτιν, προκειμένου να ξεχωρίσει την Ελλάδα από το γενικό εμπάργκο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Για όσους ξέρουν τον Πούτιν, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως θα είχε επηρεασθεί έντονα από τους δεσμούς, οι οποίοι είχαν σμιλευθεί την εποχή του Κώστα Καραμανλή. Με την «ταφόπλακα» που έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τον South Stream -«ταφόπλακα» που σφραγίσθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά- μείναμε πλήρως «μετεξεταστέοι» στα μάτια του Πούτιν. Απλοί εντολοδόχοι της Μέρκελ, δίχως ίχνος ανεξαρτησίας ως προς την εξωτερική μας πολιτική!

Είναι, μετά απ’ αυτά, να μη γίνονται δεύτερες σκέψεις για το πώς και γιατί έπεσε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή; Και γιατί, ακόμη και σήμερα, εγχώριοι και αλλοδαποί «νταβατζήδες» βγάζουν σπυριά μπροστά στη διαφαινόμενη δικαίωση του Κώστα Καραμανλή και μπροστά στην απήχηση που έχει σήμερα στην κοινή γνώμη; Ιδιαίτερα το τελευταίο, τους φαίνεται σαν εφιάλτης. Ένας εφιάλτης που γίνεται ακόμη πιο έντονος όσο ο ανακριτής κ. Δ. Φούκας, ο οποίος ερευνά τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» εναντίον του Κώστα Καραμανλή, φαίνεται πως φθάνει, μέσα στο φθινόπωρο, στο πέρας της κύριας ανάκρισης. Ένα είναι βέβαιο: Ως τις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να πλήξουμε. Κάθε άλλο. Όπως μαθαίνουμε, σ’ αυτές τις εκλογές, η στάση των μετά Κώστα Καραμανλή ελληνικών κυβερνήσεων έναντι της Ρωσίας θα μονοπωλήσει την προεκλογική περίοδο.


Σχολιάστε εδώ