Ο ΠΑΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ

Με άλλα λόγια η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου, αντί να προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα πριν από έναν περίπου μήνα με φρέσκους και έμπειρους ποδοσφαιριστές ώστε να μπει στο παιγνίδι της πρόκρισης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το άφησε για αργότερα, θεωρώντας, προφανώς, εύκολη λεία τη βελγική Σταντάρ Λιέγης. Και την πάτησε!

Tώρα, που ο κίνδυνος μη ένταξης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι ορατός, ιδού οι παράγοντες ταχύρρυθμης εκπαίδευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πρόθυμοι να παλέψουν και να ξοδέψουν ώστε να ενισχύσουν την ομάδα κ.λπ. Αστεία πράγματα! Διότι ποδοσφαιριστές καλοί, ικανοί να ενισχύσουν σοβαρά την ομάδα της Αθήνας δεν υπάρχουν ή, αν έχουν κάπου ξεμείνει, κοστίζουν πολλά χρήματα, που ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του δεν είναι σε θέση να δώσουν.

Aυτό τονίζεται με αρκετή ευχέρεια, έχοντας ως μπούσουλα την περίπτωση του ποδοσφαιριστή Αμπέιντ, ο οποίος ανήκει στην Νιούκαστλ και οι «πράσινοι» γουστάρουν (δηλαδή επιθυμούν διακαώς) να διατηρήσουν με κάθε τρόπο στη Λεωφόρο. Αντί να προσφέρουν ένα ποσό αντάξιο της επιθυμίας να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή, προσπάθησαν με ελάχιστα χρήματα να… δελεάσουν τον πρόεδρο των «ανθρακωρύχων» ή να μαντέψουν τις αληθινές προθέσεις του προπονητή Πάρντιου για τον παίκτη. Με συνέπεια να καθυστερεί εξαιρετικά η λύση του προβλήματος.

O Παναθηναϊκός, είναι σαφές πως έχει μπλοκαριστεί από το σοβαρό του οικονομικό πρόβλημα, το οποίο δεν θέλει πολύ να μετατραπεί σε οξύ αδιέξοδο. Το να δίνεις προτεραιότητα σε κάλυψη της θέσης του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος (περίπτωση Φύσσα) μοιάζει με ανέκδοτο για λίγους, όταν πρωτίστως χρειάζεσαι παίκτες κυρίως για τη μεσαία γραμμή. Εκεί όπου η υστέρηση ήταν κάτι παραπάνω από οδυνηρή στη ρεβάνς με τους Βέλγους στην Αθήνα. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, αναζητείται επιτελικός μέσος και… τερματοφύλακας. Δηλαδή ποδοσφαιριστές για δύο θέσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός θα υποστεί μέγα στραπάτσο αν δεν φροντίσει να καλύψει με επαρκή τρόπο.

Στο άτυχο ματς με τους Βέλγους παρατηρούσες τον άτυχο Ζέκα να τρέχει φιλότιμα στο… πουθενά και απορούσες αν μπορούσε να φτιάξει παιγνίδι. Έβλεπες τους αμυντικούς να αποτυγχάνουν σε θέματα αλληλοκάλυψης και λυπόσουν για τη φιλότιμη (αλλά άκαρπη) προσπάθεια του προπονητή Αναστασίου να στερεώσει αμυντικό σύστημα με παίκτες μέτριους ή ελάχιστα εξελίξιμους.

Κάτι αντίστοιχο προέκυψε (και) στον Ατρόμητο, η ομάδα του οποίου μετά από εντυπωσιακή νίκη στο Σαράγεβο, έχασε την πρόκριση στο Περιστέρι, μάλλον φυσιολογικά, αφού η διοίκηση Σπανού πίστεψε πως η ομάδα θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς (πρώτα) τον Μήτρογλου και ακολούθως χωρίς τον πρώτο σκόρερ πέρυσι Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Όλοι το (παρα)δέχονται όμως, πλέον, ότι το πουλί πέταξε…


Σχολιάστε εδώ