Θα διώκονται όσοι αρνούνται τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων

Να θυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο αυτό ήταν ένα σοβαρό σημείο τριβής ανάμεσα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Δικαιοσύνης και στον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η αναφορά στο αρχικό νομοσχέδιο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας. Μάλιστα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε φθάσει στο σημείο να κάμει διάβημα στον έλληνα ομόλογό του. Και τότε είχε ειπωθεί ότι η αντίδραση αυτή ήταν ένας από τους λόγους που δεν προχώρησε η κυβέρνηση στην ψήφισή του.

Το νομοσχέδιο, που έχει καταρτισθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, προβλέπει την τιμωρία όσων αρνούνται ή εγκωμιάζουν το Ολοκαύτωμα, γενοκτονίες και εγκλήματα πολέμου που έχουν αναγνωριστεί από Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και από τη Βουλή των Ελλήνων. Με αυτήν την αναφορά και με δεδομένο ότι η Βουλή με αποφάσεις της έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αυτομάτως οι διατάξεις του νομοσχεδίου ισχύουν και για αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι διατάξεις θα ισχύουν και για γενοκτονίες που θα υπάρξουν μετά.


Σχολιάστε εδώ