Βόμβες πρέσβη κατά καθηγητή με τις ΜΚΟ

Εξάλλου, ακόμη και από την Ταϋλάνδη, που ήταν το τελευταίο πόστο του, είχε ανακαλύψει «πράματα και θάματα» για τη ΜΚΟ του «κυρίου καθηγητή», που με όλες τις κυβερνήσεις συνεχίζει να εισπράττει κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

Ήταν μάλιστα τόσο το θράσος του, γιατί ενώ είναι τυπικά καθηγητής στο πανεπιστήμιο, διεκδίκησε και πολύ σύντομα θα πετύχει να αποσπάσει και άδεια ιδιωτικού πανεπιστημίου, το οποίο θα επιδοτούν και οι έλληνες φορολογούμενοι μέσω των «χορηγιών» στη ΜΚΟ του. Πιθανότατα θα πρέπει, πριν από αυτό όμως, να απαντήσει στις επίσημες καταγγελίες που υπάρχουν για το «έργο» που παρήγαγε σε χώρες όπως ο Λίβανος, η Ταϋλάνδη, η Γεωργία, η Αλβανία, η Αρμενία κ.ά.

****

Κουκιά μας μαγειρεύουν οι Αλβανοί, κύριε Βενιζέλο

Για να μην πιστεύετε ότι οι Αλβανοί έχουν αποδεχθεί την πραγματικότητα στις διμερείς σχέσεις θα σας μεταφέρουμε αυτό που μάθαμε. Οι αρχές της Αλβανίας ξεσκονίζουν τα αρχεία της χώρας για να στοιχειοθετήσουν διεκδικήσεις περιουσιών στην Ελλάδα. Και ένα από αυτά είναι η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης της Τράπεζας της Αλβανίας, το 1988, για τις περιουσίες Αλβανών σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Γιουγκοσλαβία.

— Για την Ελλάδα, η Έκθεση του 1988 αναφέρει ότι παρά την άρση του εμπολέμου, οι περιουσίες των Αλβανών συνέχιζαν να βρίσκονται υπό το καθεστώς μεσεγγύησης και ότι η αξία των περιουσιών αυτών φθάνει τα 350 εκατομμύρια δολάρια, περιουσίες οι οποίες περιλαμβάνουν 300 σπίτια, 62 οικόπεδα, 66 καταστήματα, 300 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης, 650 χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και 1 εκατομμύριο στρέμματα βοσκοτόπων. Επισημαίνεται μάλιστα στην Έκθεση ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα έσοδα που θα απέφεραν αυτές οι περιουσίες όλα αυτά τα χρόνια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Έκθεση αναφέρει ότι οι περισσότερες περιουσίες των Αλβανών στην Ελλάδα είναι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κρήτη, την Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές (διευκρινίζεται ότι αυτές δεν αφορούν τις διεκδικήσεις για επιστροφή των περιουσιών των Τσάμηδων), με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τις μεγάλες περιουσίες του «Τεκέ των Μπεκτασήδων», τη γη του Τουρμπαλί Σουλτάν στα Φάρσαλα κ.ά.

— Μας ενημέρωσαν αρμοδίως από το γενικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης ότι η πληροφόρηση της εφημερίδας «Ταράφ», την οποία μεταφέραμε, σχετικά με την επιβολή της χρήσης τουρκικής γλώσσας στις ταμπέλες των μειονοτικών ιδρυμάτων, αφορά τα μειονοτικά ιδρύματα που ιδρύονται εφεξής και όχι τα παλιά ιδρύματα και σχολεία, κάτι που εκ των πραγμάτων θα στρεφόταν και εναντίον των ελληνικών ιδρυμάτων. Όσο για τον ίδιο τον απερχόμενο γενικό πρόξενο Ν. Μαθιουδάκη, όχι μόνο γνώριζε, αλλά παρακολουθούσε και από κοντά την υπόθεση…

— Διαβάσαμε την είδηση της κοινής επιστολής που υπέγραψαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊαναουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα ξεπερασθούν οι δογματικές φωνές που υπονομεύουν αυτήν την προσπάθεια.

— Εξάλλου, όσοι αντιδρούν στην ίδρυση αυτού του τμήματος, θα πρέπει να εξηγήσουν εάν προτιμούν να έρχονται στη Θράκη θεολόγοι και ιεροδιδάσκαλοι που θα έχουν σπουδάσει στην Τουρκία ή στις αραβικές χώρες… Κυρίως, όμως, είναι μια υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στους μουσουλμάνους πολίτες της…

— Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τον ορισμό του Παναγιώτη Μυλωνόπουλου, Νομικού Συμβούλου Α’, ως προϊσταμένου του τμήματος Ευρωπαϊκού Ενωσιακού Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ.

— Παρατάθηκε η τοποθέτηση της Δωροθέας Τσιμπουκέλη – Δούβου σε θέση μετακλητής αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας της ΥΔΑΣ. Μια θέση που έχει πολύ ενδιαφέρον κυρίως για τον έλεγχο όσων έχουν διαπραχθεί κατά περιόδους με τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση ΜΚΟ.

— Μεταθέσεις είχαμε και στους Εμπειρογνώμονες Συμβούλους Α’ αλλά και στους Εμπορικούς Ακολούθους ΟΕΥ:

Η Σολωμονίδου Βικτωρία από το Λονδίνο επιστρέφει στην Κεντρική Υπηρεσία, ο Παναγιωτόπουλος – Τσίρος Παναγιώτης από τη ΜΑ ΕΕ στην Κεντρική Υπηρεσία, ο Μπενιάδης Παναγιώτης από τη ΜΑ ΕΕ επιστρέφει στην Κεντρική Υπηρεσία, όπως και ο Μπράχος Ιωάννης.

— Στους ΟΕΥ, μετατίθενται οι Κουτσοδήμος Γιώργος από την Κεντρική Υπηρεσία στη Σόφια, Μακρανδρέου Αθανάσιος από την Κεντρική Υπηρεσία στο Κάιρο, Μάρκος Ιωάννης από την Κεντρική Υπηρεσία στο Βουκουρέστι, Λελεμψής Χρήστος από το Σικάγο στην Κεντρική Υπηρεσία, και Ντοκομές Χρήστος από την Κεντρική Υπηρεσία στο Βερολίνο.

— Άλλαξε και η σύνθεση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ, όπου οφείλουμε να μεταφέρουμε κάποιες παρατηρήσεις που μας έγιναν. Πρόεδρος ορίζεται ο Παντελής Καρκαμπάσης με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Ράλλη.

Μέλη του Συμβουλίου είναι οι Μαρία Θεοφίλη με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Τσαούση, Σωτηρία Θεοχαρίδη με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Γαβριηλίδη, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου με αναπληρωτή τον Δημήτριο Κατσίκα, Αντώνης Μακρυδημήτρης με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Κουταλάκη, Ερρίκος – Γεώργιος Μπελιέ με αναπληρωτή τον Βασίλη Βλάχο και τέλος ο δημοσιογράφος Στάθης Ευσταθιάδης με αναπληρώτρια την επίσης δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη.

****

Κολεγιές…

Αυτό που μας μετέφεραν και είναι αξιοπρόσεκτο είναι ότι τη θέση του δημοσιογράφου στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ, καλύπτει εδώ και πολλά χρόνια ο σεβαστός μεν, αλλά πλέον ηλικιωμένος συντάκτης του «Βήματος», ο οποίος φυσικά είχε μεγάλη εμπειρία και υποθέτουμε ότι βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια στην εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας. Ωστόσο, αναπληρώτρια του κ. Ευσταθιάδη βρίσκεται ξαφνικά μια δημοσιογράφος, επίσης του «Βήματος», η οποία, εάν δεν κάνουμε λάθος όπως ελέγξαμε την πληροφορία, καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου, συμπτωματικά, είναι και υπουργός Εξωτερικών. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να εξηγήσει κάποιος από το ΥΠΕΞ με βάση ποια κριτήρια θεωρείται ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος θα συμβάλλει στην πιο σύγχρονη και πιο αποτελεσματική διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της Διπλωματικής Ακαδημίας. Εκτός αν ο κ. Ευσταθιάδης είχε το δικαίωμα να προτείνει τη διάδοχό του για τα επόμενα σαράντα – πενήντα χρόνια ή απλώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να έχει κοντά του τη συντάκτρια που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη εφημερίδα…

Οι άμοιροι οι νεοεισερχόμενοι στη Διπλωματική Ακαδημία τι αμαρτίες πληρώνουν τελικά;


Σχολιάστε εδώ