Αφήνει στο πόδι της η «τρόικα» κλιμάκια σε κάθε υπουργείο!

Γιατί, ακόμη κι αν φύγει, με αντάλλαγμα την υπογραφή νέου Μνημονίου, και μάλιστα εξαετούς διάρκειας, αφήνει πίσω της κλιμάκια και… επιτηρητές σε κάθε υπουργείο, που θα παρακολουθούν βήμα βήμα την πιστή εφαρμογή των εντολών και όπου βλέπουν παρεκκλίσεις θα απαιτούν διόρθωση της πορείας.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι υπάλληλοι και οι διευθυντές κάθε υπουργείου τελούν υπό την ασφυκτική παρακολούθηση των κλιμακίων, που αποτελούνται από πέντε έως επτά άτομα. Χωρίς ίχνος υπερβολής, τίποτε δεν γίνεται αν δεν δοθεί το ok των κλιμακίων, που έχουν γίνει η σκιά των υπουργείων, αφού όλη τη μέρα κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους. Υπολογίζεται ότι συνολικά ξεπερνούν τους 100. Ακόμη και στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν δύο ευρωπαίοι παρατηρητές. Μπανανία, με όλη τη σημασία της λέξης, έχει καταντήσει η Ελλάδα, με την υπογραφή Σαμαρά και Βενιζέλου.

Αφεντικό το παίζει ο Ράιχενμπαχ!

Δεν είναι, όμως, μόνο τα κλιμάκια της «τρόικας» που έχουν κάνει κατάληψη στα υπουργεία. Είναι και η ομάδα του πολυχρονεμένου μας του κ. Ράιχενμπαχ της Task Force, μπροστά στον οποίο οι υπουργοί στέκονται προσοχή! Δίνει εντολή στον υπουργό να συγκαλέσει την τάδε μέρα, την τάδε ώρα, σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι τάδε (πρόεδροι Οργανισμών που υπάγονται στο εν λόγω υπουργείο, διευθυντές και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες), για να ελέγξει την πορεία του προγράμματος και αν έχουν γίνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Και ο υπουργός εκτελεί την εντολή αυθωρεί και παραχρήμα…

Είναι κι ο άλλος λεβέντης, ο παχουλός κ. Φούχτελ, που ειδικεύεται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειών, όπου έχει πολύ… ψωμί. Λειτουργεί όπως ο Ράιχενμπαχ.

Εντολές δίνει κι αυτός. Παρεμβαίνει δε τόσο προκλητικά, που εξόργισε ακόμη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος τα πήρε στο κρανίο με τα καμώματά του. Του είπε, μάλιστα, ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κράτος εν κράτει στη Θεσσαλονίκη και ότι νομίζει πως είναι εκλογική του περιφέρεια! Γερό κουμάσι ο κ. Φούχτελ… Τα… φουντώνει όλα…

Κλείνουν δουλειές…

Στις επαφές με υπουργούς, δημάρχους και περιφερειάρχες και οι δύο… Επιθεωρητές λειτουργούν και ως αντιπρόσωποι – μεσάζοντες γερμανικών εταιρειών, συστήνοντας συνεργασία μαζί τους, έναντι φυσικά αμοιβής, που κάθε άλλο παρά ανάξια λόγου είναι. Μιλάμε για μεγάλα πακέτα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Δουλειές παίρνουν και από τράπεζες, π.χ. για μελέτες και συμβουλές… Και είναι πολύ πιθανό οι δύο κύριοι, Ράιχενμπαχ και Φούχτελ, να έχουν το μερτικό τους.

Και επειδή πολλά ακούγονται, θα πρέπει η κυβέρνηση να ζητήσει να μάθει τι δουλειές έχουν δοθεί σε γερμανικές εταιρείες με τη… μεσολάβηση των δύο Επιθεωρητών μας και ποιο είναι το συνολικό ποσό που πήραν.

Πόσα πληρώνουμε σε «τρόικα», κλιμάκια, Ράιχενμπαχ, Φούχτελ κ.λπ.;

Όλους αυτούς τους ελεγκτές μας δεν τους πληρώνει η ΕΕ αλλά η πτωχευμένη Ελλάδα. Μισθούς, εισιτήρια, ξενοδοχεία, φαγητό, μετακινήσεις κ.λπ. Και είναι άγνωστο το ετήσιο κόστος.

Μήπως θα μπορούσε ο ταμίας του Δημοσίου, ο κ. Χαρδούβελης, να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό, που πληρώνει ως κορόιδο, φταίει – δεν φταίει, σε τι ποσό ανέρχεται ο λογαριασμός;


Σχολιάστε εδώ