Απαγορεύει η «τρόικα» στην κυβέρνηση τις 100 δόσεις!

Και οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κάθονται προσοχή αντί να στείλουν στον… διάολο την «τρόικα». Στο «όχι» της η απάντησή σας, κύριε πρωθυπουργέ, θα έπρεπε να ήταν αυτή που έδωσε ο ιταλός συνάδελφός σας, ο Ματέο Ρέντσι: «Δεν θα μου πει η “τρόικα” τι να κάνω στη χώρα μου!», απάντηση υπερήφανη, που αρμόζει σε μια ελεύθερη χώρα.

Η αλήθεια είναι σκληρή. Βρίσκουν έδαφος οι «τροϊκανοί» και τα κάνουν αυτά. Εδώ και έναν χρόνο, μόνιμα απορρίπτουν το… αίτημα για ρύθμιση των οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, κάτι που ζητούν αγωνιωδώς όλοι οι επαγγελματικοί φορείς της Αγοράς. Οι «τροϊκανοί», όμως, συμπεριφέρονται σαν… σαδιστές, από τη στιγμή μάλιστα που τους ανέχεται η κυβέρνηση και υποκύπτει στις εντολές τους.

Κι αυτό παρότι γνωρίζουν ότι όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις -ακόμη και η πρόσφατη, πριν από λίγους μήνες, για εξόφληση των οφειλών σε 24 δόσεις- είχαν μηδαμινή ανταπόκριση από τους οφειλέτες, με αποτέλεσμα κάθε μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ, έχοντας πλησιάσει τα 80 δισ. ευρώ μαζί με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο στο ΙΚΑ, με τα προχθεσινά στοιχεία, οι οφειλέτες ανέρχονται σε 211.413 και οι οφειλές σε 10,9 δισ. ευρώ, στην τελευταία δε ρύθμιση εντάχθηκε μόνο το 7,6% των οφειλετών.

Παρά ταύτα, η «τρόικα» παραμένει ανένδοτη και οχυρώνεται πίσω από το επιχείρημα ότι, αν δοθούν περισσότερες δόσεις, θα σταματήσουν να πληρώνουν και οι συνεπείς και θα πέσουν ακόμη πιο κάτω τα έσοδα. Όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι πίσω από αυτήν την ανάλγητη επιμονή, που η σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι δεν οδηγεί σε καμία επιτυχία, υποκρύπτεται ο δόλιος στόχος των «τροϊκανών», που είναι να κλείσουν όποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο για να έρθουν και άλλα ξένα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ και να μονοπωλήσουν την ελληνική Αγορά.


Σχολιάστε εδώ