Απίστευτα αλλά… αληθινά…

• Αφού δεν πηγαίνει η ιαπωνική εταιρεία Bizreach στην παραλία, φέρνει την παραλία στα γραφεία της. Έτσι, οι υπεύθυνοι μετέτρεψαν τον χώρο υποδοχής σε ακτή. Μετέφεραν στην αίθουσα δύο τόνους άμμου, έβαλαν τρισδιάστατες εικόνες νερού να κυματίζει και επέλεξαν να ακούγονται ήχοι που παραπέμπουν στη θάλασσα. Εκεί οι εργαζόμενοι, πλέον, δεν δέχονται μόνο τους επισκέπτες αλλά και πραγματοποιούν τις καθημερινές συναντήσεις τους.

• Ένα παράξενο ταχυδρομείο: Οι κάτοικοι στα νησιά Φλορεάνα των Γκαλαπάγκος ρίχνουν τα γράμματά τους σε ένα ξύλινο βαρέλι που βρίσκεται στην παραλία. Αυτά που προορίζονται για άλλη χώρα τα παίρνουν οι τουρίστες και τα παραδίδουν, κατά την επιστροφή τους, στον παραλήπτη. Η τακτική αυτή ξεκίνησε το 1793 από περαστικούς φαλαινοθήρες, οι οποίοι έβαλαν στην ακτή ένα βαρέλι ως ανεπίσημο ταχυδρομικό κουτί και διατηρείται μέχρι σήμερα.

• Το χαμένο κομμάτι ενός χρυσού εκκλησιαστικού κοσμήματος, το οποίο είχε χαθεί εδώ και 300 χρόνια, ανακάλυψε μια οικογένεια από τη Φλόριντα. Ο Έρικ Σμιτ, καθώς έψαχνε με τους γονείς του, βρήκε το κομμάτι σε μια περιοχή όπου το 1715 είχαν βυθιστεί 11 πλοία κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα. Ύστερα από αυτή την ανακάλυψη, μια ομάδα ισπανών ιστορικών κατέληξε ότι το κομμάτι αυτό ταιριάζει σε ένα εκκλησιαστικό κόσμημα.

• Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου τα κελύφη των αυγών άγριων πτηνών ενδεχομένως λειτουργούν ως αντηλιακό. Οι επιστήμονες, αφού εξέτασαν αυγά από 75 είδη πτηνών, ανακάλυψαν ότι χάρη στα κελύφη φθάνει η σωστή ποσότητα ήλιου στα έμβρυα, ανάλογα με το περιβάλλον της φωλιάς. Άλλες έρευνες έχουν δείξει πως τα κελύφη είναι περίπλοκες κατασκευές, αφού εμφανίζουν στίγματα ως καμουφλάζ και αυξημένο πάχος για να προστατεύουν τα έμβρυα από τις λοιμώξεις.

Αλεξία Καψαμπέλη


Σχολιάστε εδώ