Άλλοι 60 δήμαρχοι απέναντι στην Κίνηση Καμίνη – Μπουτάρη

Την Κίνηση αυτή, που όπως γράψαμε από την περασμένη Κυριακή, έχουν συγκροτήσει οι δήμαρχοι Αμαρουσίου Γ. Πατούλης (που, σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί και για πρόεδρος της ΚΕΔΕ αν επικρατήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου), Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, Κατερίνης Σ. Χιονίδης, Φλωρίνης Γ. Βοσκόπουλος κ.ά., τις τελευταίες μέρες δήλωσαν ότι θα στηρίξουν κι άλλοι 60 δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα αξιόλογο ρεύμα υπέρ της, που της δίνει προβάδισμα έναντι της παράταξης που έχουν συγκροτήσει οι Καμίνης – Μπουτάρης και οι συν αυτοίς.

Ξεσκεπάζει Μπουτάρη και Καμίνη…

Παράλληλα, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, με ανακοίνωσή του «ξεσκεπάζει» τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δηλώνουν «ανεξάρτητοι» και τους καλεί να είναι ειλικρινείς γιατί η ανεξαρτησία, την οποία λένε ότι υπηρετούν, προϋποθέτει ειλικρίνεια. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Π. Φαλήρου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επειδή η ανεξαρτησία δεν μπορεί να αποτελεί μία ευκαιριακή ταμπέλα για την εκπλήρωση προσωπικών ή κομματικών στόχων, ανεξάρτητα αν αυτή την περίοδο είναι πολύ «της μόδας», διατυπώνουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά το κείμενο της κίνησης των έξι θα παρατηρήσει μία άλλη προσέγγιση για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με το σημερινό κείμενο. Μια προσέγγιση καθαρά κεντροαριστερή και καθόλου ανεξάρτητη. Με δεδομένο ότι οι βασικοί πρωτεργάτες και των δύο κειμένων είναι οι ίδιοι (Καμίνης και Μπουτάρης), τι άλλαξε από τότε;

2. Ο «ανεξάρτητος» κύριος Μπουτάρης γιατί δήλωνε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από την τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές ότι είναι πιο Πασόκος από τους Πασόκους (Οκτώβριος 2013).

3. Ο «ανεξάρτητος» κύριος Καμίνης πριν από τον πρώτο γύρο καθώς και μετά, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, με ποιά κομματικά επιτελεία και πόσες φορές συναντήθηκε, τί διαπραγματεύθηκε μαζί τους και εάν αληθεύει ότι ζήτησε να μοιραστούν ψηφοδέλτιά του από τοπικές επιτροπές συγκεκριμένων κομμάτων;

4. Όταν ξεκίνησε η κουβέντα για αλλαγή του εκλογικού συστήματος εκλογής των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απώτερο στόχο την πλήρη αποδέσμευση από τα κόμματα και τους μηχανισμούς ποιά ήταν η στάση των σημερινών «ανεξάρτητων» συναδέλφων;

Η αλήθεια είναι ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, – τουλάχιστον όσοι ασχολούμαστε χρόνια με αυτή – γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σεβόμαστε ξεκάθαρα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων και θεωρούμε απολύτως θεμιτές τις φιλοδοξίες τους, τόσο για αυτοδιοικητικούς όσο και για ευρύτερους πολιτικούς ρόλους. Πιστεύουμε όμως ότι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία αυτό που απαιτείται δεν είναι γενικόλογα πολιτικά κείμενα, που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αλλά σοβαρές, στοχευμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την Αυτοδιοίκηση. Πέρα και πάνω από όλα όμως απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και ειλικρίνεια».


Σχολιάστε εδώ