XΡHMATΙΣΤΗΡΙΟ

>Ποιους επιχειρηματίες έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ; Ποιοι, δηλαδή, θα ωφεληθούν από τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνει για τον ενεργειακό προγραμματισμό και την επάρκεια; Περί της λειτουργίας κάποιων μονάδων φυσικού αερίου και δημιουργίας νέου σημείου εισόδου του, κατά προτίμηση με τροφοδότηση από άλλο προμηθευτή, ο λόγος.

>Αν και κάποιοι ΠΑΣΟΚοι το πάλευαν χρόνια, δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν χωρίς την κολεγιά με ορισμένους Νεοδημοκράτες! Αφού οι περιουσίες πολλών ασφαλιστικών ταμείων, και δη επικουρικών, αλώθηκαν από τα παιχνίδια των διοικήσεών τους, τώρα μελετούν την πλήρη παράδοσή τους μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

>Πόσο εύκολα βρίσκει κεφάλαια η κυβέρνηση όταν αυτά προορίζονται για έργα που αναλαμβάνουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα; Με πρόσθετη επιδότηση του ελληνικού Δημοσίου θα ξεπεραστεί το πρόβλημα των επιπλέον εγγυήσεων που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αναμορφωμένη σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

>Μήπως μπορούν να ενημερώσουν επ’ αυτού οι επικεφαλής της NBGI Private Equity; Πόσο αξιόπιστες μπορεί να θεωρούνται οι επιλογές της διοίκησης μιας εταιρείας που εν μέσω διαπραγματεύσεων, για το τίμημα και όχι μόνο, επιδιώκει να παραμείνει στο τιμόνι ακόμα και μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος;

>Τόσο μεγάλη υποκρισία; Την ώρα που η κυβέρνηση σκίζει τα ιμάτιά της για τον ρόλο που πρέπει να έχει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αφού η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έκανε δεκτά τα περισσότερα από τα αιτήματά της.

>Είναι να μην απορεί κανείς; Πώς μια εταιρεία σαν την Κέκροψ, με βασικούς μετόχους την ελίτ του εγχώριου επιχειρείν, όπως είναι οι κύριοι Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Κόκαλης (Intrapar) και Ψυχάρης (Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη), κατάφερε να εμφανίζει σειρά ζημιογόνων χρήσεων, αρνητικές ταμειακές ροές και ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων, τόκων και άλλων υποχρεώσεων;

>Ανικανότητα, αδιαφορία ή κάτι άλλο; Παρά τις προσδοκίες του ΤΑΙΠΕΔ να τρέξει το πρόγραμμα των τιτλοποιήσεων, εξακολουθούν να υπάρχουν ακίνητα με νομικά, χωροταξικά ή πολεοδομικά προβλήματα, τα οποία δεν θα παραγάγουν κανένα έσοδο.

>Γιατί τώρα που αποχώρησε η Paris Mutuel Urbain και όχι πριν από μια εβδομάδα; Μήπως τάσσονται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του έτερου υποψηφίου; Από περίεργη έως ύποπτη είναι η παρέμβαση των ιπποδρομιακών φορέων που απέστειλαν επιστολή προς την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι δεν νοείται να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στη διαγωνιστική διαδικασία, γιατί αυτό θα σημάνει τον θάνατο του ελληνικού ιπποδρόμου, με παράπλευρες οικονομικές απώλειες για το κράτος.

>Τόση πολυπλοκότητα όση ακριβώς χρειάζεται για να επιλεγούν οι εκλεκτοί; Απʼ ό,τι φαίνεται, η πρόταση της ΓΑΙΑΟΣΕ, σχετικά με τα τρία εναλλακτικά μοντέλα για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, μπέρδεψε τους υποψήφιους μνηστήρες, γεγονός που φάνηκε και από την απουσία ενδιαφέροντος μεγάλων ομίλων.

>Εν αναμονή της γενικής συνέλευσης, στην οποία θα πρέπει να αναλυθούν οι στρατηγικές, τα τιμήματα και οι επιμέρους όροι! Απʼ ό,τι φαίνεται, η διοίκηση της ΑΝΕΚ έσπευσε να προλάβει τις κινήσεις άλλων ακτοπλοϊκών εταιρειών, προχωρώντας στην πώληση δύο πλοίων της. Αυτό πάντως που προξενεί εντύπωση είναι ότι ακολούθως σύναψε γι’ αυτά συμβάσεις μακροχρόνιας ναυλώσεως.

>Ουδείς έχει το αλάθητο ή το ακαταδίωκτο! Επειδή κανείς κυβερνητικός ή υπηρεσιακός παράγοντας δεν τολμά να αναλύσει, να αποτιμήσει και να προχωρήσει στον προσδιορισμό του 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ που θα ακολουθήσει τη νέα μικρή εταιρεία, αποφάσισαν να ρίξουν το μπαλάκι στον σύμβουλο.

>Δεν είναι δα και τόσο κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας! Αν, κυρίες και κύριοι της Τρόπαια Συμμετοχικής, το reverse split και η αγορά ιδίων μετοχών ήταν άνευ αντικειμένου, τότε γιατί είχαν τεθεί ως θέματα ημερήσιας διάταξης κατά την Α’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων;

>Περί της Εριουργίας Τρία Άλφα ο λόγος! To να μη συγκεντρωθεί η απαραίτητη απαρτία είναι κάτι σύνηθες, το να απορριφθεί όμως, και μάλιστα παμψηφεί, από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου είναι κάτι από τα μη αναμενόμενα.


Σχολιάστε εδώ