Τα κλειδιά του ΠΑΟ στον Φύσσα

Η πρόσληψη του Τάκη Φύσσα ως διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, βέβαια, μόνο ως «εν θερμώ» απόφαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τέτοιες συμφωνίες, άλλωστε, δεν κλείνονται στο πόδι. Δουλεύονται αρκετές μέρες και ο Αλαφούζος συζητούσε με τον Φύσσα από τότε που επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής. Απλά ο αποκλεισμός υποχρέωσε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να επισπεύσει τη συμφωνία με τον άλλοτε διεθνή αμυντικό.

Από την ανακοίνωση της επιστροφής του Φύσσα στο «τριφύλλι» άρχισαν τα σενάρια για το μέλλον του Νίκου Νταμπίζα και του Δημήτρη Σαραβάκου. Ειδικά του πρώτου που ως τεχνικός διευθυντής επηρεάζεται από την έλευση ενός νέου στελέχους με αυξημένες αρμοδιότητες. Η πρώτη αντίδραση από τον Νταμπίζα ήρθε με τη λήψη μίας μίνι άδειας, αλλά αρκετοί επιμένουν πώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Με βασικό επιχείρημα όλων ότι «δεν του συγχώρεσε ο πρόεδρος την απώλεια του Φορτούνη και κυρίως τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό».

Ο Νταμπίζας ήταν εκείνος που συντηρούσε ζωντανούς τους «πράσινους» στη μάχη για τον διεθνή μέσο. Έκανε, όμως, το λάθος να διαβεβαιώσει κάποια στιγμή τον Αλαφούζο για «προχωρημένες επαφές», σε μία άτυπη προαναγγελία ολοκλήρωσης της μεταγραφής. Μοιραία έγινε έξαλλος ο ιδρυτής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας όταν ο Φορτούνης κατέληξε στον Ολυμπιακό. Από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος χρεώθηκε επίσης την επιμονή του στον Αμπέιντς παρά τα αρνητικά μηνύματα που έφταναν στην Αθήνα από τη Νιούκαστλ. Με την τακτική του Νταμπίζα οι «πράσινοι» έχασαν χρόνο και έτσι πήγαν στις αναμετρήσεις με τη Σταντάρ δίχως ενίσχυση του ρόστερ. Με συνέπεια, βέβαια, τον αποκλεισμό.

Οι αλλαγές του Αλαφούζου, πάντως, ίσως γίνουν περισσότερες. Τα δύο ματς με τη Μίντιλαντ θα κρίνουν το μέλλον αρκετών στο «Απήλιον». Ακόμα και ο Γιάννης Αναστασίου φέρεται να δίνει εξετάσεις διότι του χρεώνουν κακή διαχείριση του αποτελέσματος στο πρώτο ματς με του Βέλγους. «Αποδείχθηκε στον επαναληπτικό ότι πνευματικά και ψυχολογικά ήταν ανέτοιμη η ομάδα», υποστηρίζουν οι επικριτές του νεαρού τεχνικού. Παράλληλα σχολιάζεται αρνητικά η έλλειψη ρυθμού, αλλά και οι απανωτές διατάσεις βασικών ποδοσφαιριστών. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι μόνο η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα δώσει πίστωση χρόνου στον Αναστασίου, αλλά και σε κάποιους παίκτες όπως ο Μλάντεν Πέτριτς, από τον οποίο έχει αρκετά παράπονα ο Αλαφούζος παρά το γεγονός ότι τον εκτιμάει ιδιαίτερα ως άνθρωπο. Αλλά όπως λένε συνεργάτες του προέδρου, «ο Παναθηναϊκός χρειάζεται καλούς ποδοσφαιριστές και όχι καλά παιδιά. Μέχρι τώρα ο Μλάντεν δεν έχει δείξει όσα προσδοκούσαμε από αυτόν».


Σχολιάστε εδώ