στα ενδότερα των ομάδων

• Μεγάλος γουρλής αποδεικνύεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι, διότι όπου περνάει ο νέος ομοσπονδιακός αφήνει πίσω του συντρίμμια. Πήγε ο Ιταλός και είδε τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Σταντάρ με συνέπεια τον αποκλεισμό των «πρασίνων» από το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, ο Ρανιέρι πήγε το βράδυ της Πέμπτης στο Περιστέρι. Εκεί ολοκλήρωσε το καταστροφικό ποδαρικό του στις ελληνικές ομάδες με τον αποκλεισμό του Ατρόμητου, ο οποίος βρισκόταν με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και τελικά είδε την κλήρωση από την τηλεόραση.

• Επειδή στο ποδόσφαιρο κυκλοφορούν πολλοί προληπτικοί, ο Ρανιέρι αναμένεται να περάσει δύσκολες ώρες. Ειδικά εάν τριτώσει το κακό με αποκλεισμό και άλλης ελληνικής ομάδας ή με μία ήττα της Εθνικής στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Euro 2016.

• Ακόμα και στα γραφεία της ΕΠΟ συζητούσαν την Παρασκευή για την γκαντεμιά του Ρανιέρι σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Άντε, να συμβεί κάτι στραβό στον Γιώργο Σαρρή και να του βάλει κάποιος την ιδέα ότι ευθύνεται ο Ιταλός για τη γρουσουζιά.

• Αναφερθήκαμε στον Σαρρή και θυμηθήκαμε τη συνέντευξη που έδωσε σε ιστοσελίδα. Κουβέντα για την ταμπακέρα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που ρωτήθηκε για τα στημένα ματς και κατηγόρησε όλους τους καχύποπτους που απλά καλύπτουν την ανεπάρκειά τους.

• Μέχρι και στους ανεπαρκείς παράγοντες αναφέρθηκε ο γιατρός από τη Χίο, αλλά χωρίς να κατονομάσει ποιους εννοούσε. Είναι λεπτές οι ισορροπίες και δεν προσφέρονται αυτές οι εποχές για νέες κόντρες που μόνο φθορά μπορούν να προκαλέσουν στην ΕΠΟ.

• Ο Σαρρής, άλλωστε, προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρησή του από την Ομοσπονδία όταν κατακάτσει η σκόνη απ’ όλα όσα κατηγορούνται τα στελέχη της. Απλά περιμένει πρώτα να διώξει από πάνω του κάθε σκιά πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Γιώργο Βούρβαχη για το μεταβατικό στάδιο.

• Ο Χανιώτης, πάντως, έχει ήδη πάρει πολλές αρμοδιότητες έπειτα από την ανάδειξή του σε αναπληρωτή πρόεδρο. Ουσιαστικά ο Βούρβαχης παίζει πλέον μπάλα στην ΕΠΟ, αφού πρόκειται για τον μοναδικό σύμβουλο που έως τώρα έμεινε στο απυρόβλητο.

• Να επανέλθουμε στη συνέντευξη του Σαρρή, ο οποίος απέδωσε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου στον αθλητικό Τύπο. Λες και ελέγχει τις εφημερίδες ο αθλητικός Εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας μέσω της καταγραφής και της απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

• Γίνονται προσπάθειες, πάντως, να πέσουν οι τόνοι και να περιοριστούν οι αναφορές στην εισαγγελική έρευνα, αν και από τη Δευτέρα 18 Αυγούστου έχουν κληθεί να περάσουν από το γραφείο του Κορέα διάφοροι παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και εν ενεργεία διαιτητές -όλοι με την εισαγγελική επισήμανση «ύποπτος» στις προσκλήσεις που έλαβαν.

• Για τον Σαρρή, πάντως, το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου οφείλεται στην ύπαρξη πολλών αθλητικών εφημερίδων και δη οπαδικών, όπως είπε ευθέως. Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε παραδοσιακά καλές σχέσεις με κάποιες από τις εφημερίδες που απευθύνονται σε οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας.

• Ο γιατρός από τη Χίο, άλλωστε, έχει δηλώσει σε εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του ότι και ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του οπαδό του Ολυμπιακού. Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι και οι προκάτοχοί του υποστήριζαν κάποια ομάδα.

• Αναφέρθηκε, βέβαια, ο Σαρρής μόνο στον Σοφοκλή Πιλάβιο, για τον οποίο είπε πως υποστήριζε τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σε παλαιότερη συνέντευξή του, απέφυγε να αναφέρει το όνομα του Βασίλη Γκαγκάτση, αν και είπε ότι ο προκάτοχος του Πιλάβιου ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ.

• Το μόνο θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι έμειναν μόνο με μία ομάδα στις διεθνείς διοργανώσεις οι Τσέχοι κι έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε αναρρίχηση της χώρας μας στη 12η θέση της ειδικής βαθμολογίας. Ενδεχόμενη είσοδος των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες διατήρησής μας στην προνομιούχο 12άδα.

• Κόστισαν ακριβά πάντως οι δύο αποκλεισμοί, του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου. Του «τριφυλλιού» διότι θα περιόριζε σημαντικά τις βλέψεις των Βέλγων, που εμφανίζονται επικίνδυνοι, και της περιστεριώτικης ομάδας επειδή θα έμπαινε λογικά στους ισχυρούς της κλήρωσης που έγινε την Παρασκευή και έτσι θα διατηρούσε αυξημένες πιθανότητες για είσοδο στους ομίλους.

• Στον Ατρόμητο μπορεί να κοστίσει ακριβά ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός διότι συνδυάστηκε από έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών, οργανωμένων και μη. Παράλληλα, στο Περιστέρι ακούστηκαν ήδη οι πρώτες σπόντες για τον Γιώργο Παράσχο, στον οποίο χρέωσαν την απουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

• Σύμφωνα με όσα έλεγαν στελέχη του Ατρόμητου, ο έμπειρος προπονητής άφησε την ομάδα χωρίς μία ισχυρή προσωπικότητα στην επίθεση με συνέπεια να μην υπάρχει παίκτης να γυρίσει το ματς όταν η Σαράγεβο προηγήθηκε στον επαναληπτικό. Είναι αλήθεια ότι ο Παράσχος για ένα γινάτι εισηγήθηκε και πέτυχε την απομάκρυνση του Παπαδόπουλου από την ομάδα.

• Ο Ατρόμητος και ειδικά οι άνθρωποι που κάνουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό εστίασαν τις ενέργειές τους στις επαφές με τον Ράφικ Τζιμπούρ αρχικά και με τον Θανάση Παπάζογλου στη συνέχεια. Η έλλειψη ενός κλασικού φορ φώναζε από μακριά, όμως στο Περιστέρι έχασαν πολύτιμο χρόνο.

• Την ίδια ώρα που στον Αστέρα έδιναν ρεσιτάλ μέσα από την απόκτηση του Φακούντο Πάρα και τη διεκδίκηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ. Άρα, για τον αποκλεισμό του Ατρόμητου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο Παράσχος, αλλά υπάρχει σημαντικό μερίδιο και για όλους όσοι ασχολούνται με τον μεταγραφικό σχεδιασμό.


Σχολιάστε εδώ