Πρέπει να έχεις τα «κατάλληλα προσόντα» για το καθεστώς δανεισμού για να πας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Όμως, όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Κασιμάτης, δεν έχει τα «κατάλληλα προσόντα» για «το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού».

«Δυστυχώς όμως, κύριε Καθηγητή, ήδη υπάρχουν πολλοί προσφερόμενοι δια πάσαν υπηρεσία, προκειμένου να εγκατασταθούν στο Προεδρικό Μέγαρο».

Η επιστολή του κ. Γ. Κασιμάτη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Λεονταρίτη,

Σας ευχαριστώ θερμά για την επανειλημμένη και πολύ τιμητική για μένα αξιολόγηση του προσώπου μου για τη θέση του ανώτατου αξιώματος της Πολιτείας. Πριν από όλα, αισθάνομαι την υποχρέωση να διορθώσω ένα σφάλμα που παρεισέφρησε στις ούτως ή άλλως υπερβολικές για μένα θετικές αξιολογήσεις σας:

Δεν υπήρξα, δυστυχώς, “βασικό στέλεχος της Δημοκρατικής Άμυνας”. Θα ήταν ξεχωριστή τιμή για μένα, αν ήμουν έστω και απλός αγωνιστής στην πρώτη γραμμή της πρώτης αυτής και μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης κατά της απριλιανής χούντας.

Ήμουν απλά ένας μικρό-μικρός υπηρέτης της και ζεστός φίλος της, πίσω από τους κινδύνους του μετώπου των αγώνων της. Σας ζητώ συγγνώμη για τη διόρθωση, αλλά, αν δεν την έκανα, θα ήταν μεγάλη προσβολή των θυσιών και των ίδιων των αγωνιστών της πρώτης γραμμής όλων των αντιστασιακών οργανώσεων κατά της στρατιωτικής δικτατορίας που είχε επιβληθεί τότε στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στις αξιολογήσεις σας για τη ανώτατη θέση της Ελληνικής Πολιτείας, για τις οποίες και πάλι σας ευχαριστώ, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν έχω ούτε ένα από τα κατάλληλα προσόντα που απαιτούνται για την “επιτυχία” του καθεστώτος δανεισμού που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Συνεπώς, όχι μόνο για το ανώτατο αξίωμα της Πολιτείας δεν είμαι κατάλληλος, αλλά ούτε για καμιά άλλη θέση με πολιτική σημασία.

Επειδή δε εκτιμώ βαθύτατα τα προσόντα ενδελεχούς αναζήτησης και ιστορικής τεκμηρίωσης της πένας σας και τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης από το αγωνιστικό βήμα της εφημερίδας “Το Παρόν”, να μου επιτρέψετε, παρακαλώ, μια σκέψη που σας οφείλω, λόγω της τιμητικής αναφοράς σας στο πρόσωπό μου: Θα είναι πολύ χρήσιμο για την Ελλάδα, αν παρουσιάσετε με τη γλαφυρότητα και την τεκμηρίωση της γραφής σας, όχι τα “ακατάλληλα”, αλλά τα “κατάλληλα προσόντα” για το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού, ώστε να κατανοούν ευκολότερα οι πολίτες τις επιλογές για τέτοιες θέσεις.

Κύθηρα, (σημαδιακή ημερομηνία)
4 Αυγούστου 2014
Με εξαιρετική τιμή
και φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Κασιμάτης»


Σχολιάστε εδώ