Ο Τσίπρας «κερδίζει» και την Εκκλησία

Δύο περίπου δεκαετίες μετά την επίσκεψη του Χαρίλαου Φλωράκη στην Αθωνική Πολιτεία, ένας πρόεδρος αριστερού κόμματος πραγματοποίησε επίσκεψη-έκπληξη και κατά πολλούς υπερβατική, προσεγγίζοντας έτσι τα «ξένα» προς την Αριστερά κοινά.

Η κίνηση ματ της Κουμουνδούρου, όπως πληροφορείται το «Π», προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης. Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός, αφού έφτασε η πληροφορία πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφουγκράστηκε τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα του Αγίου Όρους, μεταξύ άλλων τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Το αποτέλεσμα ήταν, την επομένη της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να τηλεφωνήσει ο διοικητής του ΟΓΑ και να σταλούν από την Αθήνα με ταχύτητα φωτός τα βιβλιάρια των Αγιορειτών -σε ένδειξη πανικού προφανώς- αφού ο ΣΥΡΙΖΑ όσο περνάει ο καιρός πρεσάρει από παντού.

Επιπλέον, με την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος ο Τσίπρας «κέρδισε» κατά κράτος και τη συμπάθεια των μοναχών. Όχι μόνο με την ευγένειά του και το ενδιαφέρον του, αλλά και με την επιθυμία του το πρώτο βράδυ της εκεί διαμονής του να μην πάει για ύπνο και να περιμένει την άφιξη του Καθοδηγούμενου Γέροντα Φιλόθεου (που επέστρεφε από το Μετόχι της Μονής στην Κρήτη) με τον οποίο και είχε την ευκαιρία να έχει μία θερμή συζήτηση.

Ο κ. Τσίπρας, αφού επισκέφθηκε έξι συνολικά μονές σε ένα 48ωρο, αναχώρησε για την Αθήνα και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», έχοντας ανοικτή πρόσκληση από τους Αγιορείτες -και ετήσιου διαμονητήριου- ούτως ώστε όποτε ο ίδιος επιθυμεί να επισκέπτεται την αθωνική γη.


Σχολιάστε εδώ